7 lucruri uimitoare despre bebelușii din burtică

Bebelușii nu devin oameni adevărați doar după ce se nasc, ei sunt deja din pântecele mamei lor.

De exemplu, într-un studiu recent, mai mulți bebeluși au fost monitorizați în timp ce erau în burtica mamei lor.

Reacțiile lor la anumite alimente au arătat clar că au zâmbit când le-au plăcut anumite alimente și s-au încruntat când nu le-a plăcut ceva.

Asta înseamnă că au capacitatea de a simți, de a gusta și chiar de a asculta și a răspunde la anumite lucruri.

 

Reacționează la diferite alimente


În cadrul unui studiu, au participat mame cuprinse între 32 și 36 săptămâni de gestație, iar unul dintre alimentele care le-a fost dat spre consum a fost kale.

Bebelușii lor nu păreau să se bucure de această alegere, deoarece ridicau buza superioară, strângeau ambele buze și păreau că plâng. Oamenii de știință au folosit scanări cu ultrasunete 4D pentru a surprinde reacțiile fetușilor și nu au putut fi mai clari cu privire la sentimentele lor despre kale.

Când mamelor li s-au dat morcovi și suc de morcovi, bebelușii au avut o reacție complet diferită. Își ridicau colțurile buzelor și făceau fețe zâmbitoare, lucru care arăta că se bucură de gust. Această distincție între arome a fost dovada de care au avut nevoie oamenii de știință pentru a demonstra că fetușii înțeleg diferite arome încă din burtică.

Motivul pentru care consideră că morcovii au fost mai favorizați constă în gustul lor mai dulce.
Au un conținut mai mare de zahăr și uneori se poate simți ca și cum ar avea un gust "fructat". Pe de altă parte, varza kale este mai amară și tocmai acesta este motivul pentru care a fost aleasă pentru acest experiment.

Momentul în care bebelușii încep să aibă papile gustative


Capacitatea unui făt de a înțelege aromele începe să se formeze la 8 săptămâni de gestație, deoarece atunci încep să se formeze papilele gustative.

Ei înghit zilnic între 3/4 și 4 căni de lichid amniotic și de aici provin toate aromele din dieta mamei.

Lucruri precum zahărul, aminoacizii, proteinele, sarea și acizii grași sunt toate incluse în lichidul pe care un bebeluș îl consumă.

Acesta este motivul pentru care un bebeluș și-a format deja preferințe cu mult înainte să se nască și să înceapă să mănânce solide.

Au mult păr în timp ce sunt în burtică

 

Se numește lanugo și este un strat foarte subțire de păr care acoperă întregul corp al unui făt și chiar fața acestuia, creând ceva care arată ca o mustață. Acest păr nu va rămâne pe corpul lor prea mult timp, deoarece mare parte va dispărea chiar înainte de naștere.



Același păr apare și la alte specii, cum ar fi elefanții, balenele și focile. Singura diferență este că aceste specii își păstrează blana chiar și după ce s-au născut. (Citește continuarea în pagina următoare)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod