7 lucruri uimitoare despre bebelușii din burtică

Inima lor începe să bată la 5 săptămâni și o face destul de repede


Inima unui bebeluș începe să bată după 5-6 săptămâni de gestație, când dimensiunea sa nu este mai mare decât capul unui ac.

Va dura aproximativ 10 săptămâni pentru ca inima să fie pe deplin formată, iar ritmul său este cuprins între 110-160 de bătăi pe minut.

Este destul de interesant că, spre sfârșitul unei sarcini, inimile fetușilor de sex feminin bat mai repede decât inimile celor de sex masculin.

Cască, plâng și urinează


Au existat ecografii în care medicii au observat că fetușii au deschis gura în același mod în care oamenii cască.

Această acțiune poate fi observată mai întâi la 24 de săptămâni, dar până în a 36-a săptămână pare să dispară complet.

Atunci când încep să caște pentru prima dată, încep și să plângă. Deși nu îi putem auzi plângând, mișcări precum tremurarea bărbiei, mișcarea gurii și deschiderea maxilarului sunt toate indicii ale acestei acțiuni.

În plus, mulți cercetători spun că fetușii încep să urineze în pântec undeva între săptămâna a 9-a și a 16-a.
Odată ce s-au maturizat puțin, încep să producă 500-700 de mililitri de urină pe zi. Și dacă vă întrebați unde se duce această urină, ar trebui să știți că rămâne chiar în lichidul amniotic.

Se nasc cu 50% mai multe oase decât adulții


Este adevărat că bebelușii din uter au 300 de oase în momentul în care se nasc. Pe măsură ce continuă să crească, multe dintre aceste oase vor începe să se unească și să ajungă la numărul de 206.

Aceste aproape 100 de oase suplimentare nu sunt de fapt oase, ci mai ales cartilaje care în cele din urmă se vor fuziona cu oasele reale.

Și acest cartilaj este țesutul moale care este prezent în corpul unui copil și poate fi văzut în primul rând în spatele gâtului, unde sunt de obicei foarte moi.

Zgomotele puternice le pot afecta negativ auzul


La aproximativ 18 săptămâni după fertilizare, urechile fătului încep să crească și pot fi capabile să audă sunete exterioare.

Până la vârsta de 6 luni, fătul se va putea întoarce de fiecare dată când va auzi un sunet.

Expunerea la zgomote puternice, cum ar fi muzică și sirene, poate fi dăunătoare.

Asta înseamnă că femeile însărcinate ar trebui să păstreze sunetele sub 115 decibeli dacă doresc ca auzul copilului lor să fie sănătos.

Sursă: brightside
Foto: depositphotos 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod