dietă

Studiu: Dieta fără grăsimi poate ucide

Grăsimile în exces sunt periculoase pentru sănătate, dar nici eliminarea acestora din alimentaţie nu este indicată, arată un studiu recent.

Cercetarea a fost efectuată pe un grup de 135.000 de persoane şi a descoperit că persoanele care au eliminat grăsimile trăiesc mai puţin decât cei care consumă unt, brânză şi carne. Rezultatele contrazic opiniile exprimate până acum de specialişti, care recomandau scoaterea grăsimilor din alimentaţie, relatează The Telegraph.

Studiul a urmărit efectele eliminării grăsimilor din dietă. Cei care au consumat doar pâine, paste şi orez au pierdut nutrienţi importanţi pentru organism.

Pe de altă parte, persoanele care au consumat produse bogate în carbohidraţi, în special cu zahăr rafinat (băuturi carbogazoase) şi alimente procesate, au avut un risc mai mare de deces prematur.

Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie atrage atenţia că alimentaţia bogată în grăsimi saturate contribuie la creşterea colesterolului şi implicit la un risc mare de atac de cord. Însă studiul prezentat la Congresul Societăţii Europene de Cardiologie, organizat la Barcelona, a descoperit că persoanele cu o alimentaţie săracă în grădimi saturate are un risc de deces prematur cu 13% mai mare decât cele care le consumă fără restricţii.
Pe de altă parte, mortalitatea în cazul celor care consumă grăsimi este mai redusă cu 23%.

Studiul realizat în Canada a urmărit obiceiurile alimentare şi ratele de deces din 18 ţări.

"Datele noastre sugerează că dietele sărace în grăsimi pun oamenii în pericol şi cresc riscul de boli cardiovasculare. Soluţia este renunţarea la restricţiile totale asupra grăsimilor şi grăsimilor saturate şi impunerea de limite asupra carbohidraţilor când sunt consumaţi în exces", a declarat Dr Andrew Mente, de la McMaster University.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod