furtună

Ce trebuie să faci în caz de furtună: Recomandările specialiştilor pentru a fi în siguranţă

Care sunt cele mai importante măsuri pe care trebuie să le iei în cazul apariţiei unei furtuni? Ţine cont de sfaturile specialiştilor de la IGSU!

În situaţia căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă recomandă să ne adăpostim în locuințe sau alte spații care ne asigură protecția și deconectarea imediată a aparaturii casnice de la reţeaua electrică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul  puternic, parcarea automobilelor trebuie făcută în zone ferite, la distanță față de copaci, panouri stradale sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi semnificative de apă, IGSU recomandă populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice  periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, disponibilă  gratuit pe Google Play Store și App Store.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
21 Septembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod