iPhone

Trucuri prin care poți să-ți eliberezi memoria iPhone-ului

Cu toții am trecut prin asta. Oportunitatea perfectă pentru poză apare, însă îți scoți telefonul din buzunar și îți apare mesajul care îți spune că nu ai suficient spațiu de stocare disponibil pentru a face poza. Următorul lucru pe care îl fac majoritatea oamenilor este să șteargă frenetic aplicații sau fotografii, în speranța că se va face suficient spațiu pentru acea fotografie nouă. Dar răspunsul la această problemă nu este doar ștergerea câtorva fotografii sau aplicații. Din fericire, există câteva lucruri la care poți apela dacă vrei să-ți eliberezi memoria iPhone-ului. Iată care sunt acestea!

Cum poți să-ți eliberezi memoria iPhone-ului?


1. Identifică ce îți ocupă cel mai mult spațiu


Lucrurile care ocupă foarte multă memorie sunt aplicațiile, fotografiile și mesajele. Pentru a afla ce ocupă cel mai mult spațiu pe iPhone-ul tău, du-te la Setări - General - Stocare și utilizare iCloud - Gestionare stocare. Aici vei putea afla ce anume ocupă cel mai mult spațiu pe telefonul tău.

2. Încarcă-ți pozele pe Cloud


Probabil că ai descoperit că pozele și videoclipurile tale consumă cel mai mult spațiu. Din fericire, există numeroase modalități de a elibera acest spațiu de pe telefonul tău, fără a-ți pierde amintirile.
Aplicații precum Google Photos sau Apple Phots îți permit să încarci fotografiile pe Cloud, astfel încât să le poți șterge de pe telefon și să eliberezi spațiul pentru fotografii și videoclipuri noi.

3. Gestionează-ți mesajele


Mesajele text și cele de tip iMessages pot începe să ocupe mult spațiu, mai ales dacă trimiți fotografii în acestea. Folosind un program precum iMazing, vei putea să transferi totul în program. Software-ul îți va permite să intri manual, să salvezi pozele din mesaje, după care să ștergi mesajele.
O altă opțiune este să intri în Setări - Mesaje și să debifezi opțiunea care îți păstrează mesajele pentru totdeauna. Celelalte opțiuni sunt menținerea mesajelor timp de 30 de zile sau un an.

4. Gestionează-ți aplicațiile


Unele aplicații populare, cum ar fi Facebook și Twitter, vor salva sau vor face cache-uri, care consumă memorie. Recent, Twitter a adăugat o caracteristică de curățare a cache-ului direct din aplicație. Accesează aplicația pe telefon, mergi la Setări - Setări - Utilizare date - Stocare media și șterge cache-urile.

Este recomandat să-ți ștergi cache-urile chiar dacă aplicațiile nu îți permit să faci asta automat.
Dacă utilizezi Safari, mergi la Setări, apoi la Safari și selectează ștergerea istoricului și datelor website-ului.

Acum ar trebui să ai suficientă memorie pentru a face poza aceea la care te tot gândeai.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod