Sănătate. Cum arată lista de cumpărături a unui vegetarian

Nucile se numără printre alimentele preferate de vegetarieni


Nutrienţi absolut necesari în dieta vegetariană

Cel mai important obiectiv pentru vegetarieni este înlocuirea proteinelor şi nutrienţilor pe care i-ar fi putut lua din carne şi găsirea corespondenţilor lor în meniul vegetarian. Altfel, principalele reguli de dietă sunt aceleaşi pentru toată lumea, şi în cazul vegetarienilor: 5 porţii de legume şi fructe pe zi, reducerea grăsimilor săturate, a zahărului şi a sării, înlocuirea prăjitului în ulei, hidratarea corectă.



Iată ce nu ar trebui să lipsească din lista de cumpărături a oricărui vegetarian. Proteinele sunt o parte esenţială în orice dietă, iar vegetarienii le pot lua din fasole, mazăre, linte, soia, nuci şi seminţe. Vegetarienii pot opta pentru băuturi vegetale, pudre proteice vegetale, de calitate organică, unele din seminţe germinate, sau chiar paste din soia verde. În categoria de nuci, seminţe şi snack-uri bio, variantele sunt multiple şi acoperă toate categoriile.

Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru a absorbi vitaminele A, D, E sau K şi pentru a regla colesterolul, furnizând energia de care avem nevoie pentru a funcţiona corect.
Se găsesc în uleiul ecologic de nucă de cocos marca proprie Republica BIO, obţinut din miez de nucă de cocos organică din cocotieri din Sri Lanka, nerafinat, extras la rece, uleiul de măsline extra virgin, de susan, şi cele bogate în Omega 3, de in, cânepă sau nuci.

Fierul şi zincul sunt necesare în sinteza proteinelor, diviziunea celulară şi tratarea rănilor, iar vegetarienii le pot lua din salată, kale, migdale şi caju, fructe uscate (caise şi stafide) şi cereale integrale.
În magazinul online Republica BIO fructele uscate vin în varii combinaţii, de la smochine, curmale, goji, stafide, fructe de aronia, toate fiind certificate organic şi ferite de orice chimicale.

Cerealele bio pentru micul dejun în combinaţie cu sortimentele de lapte vegetal sunt o variantă indicată atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, bogate în nutrienţi şi foarte săţioase. De asemenea, batoanele vegetale şi vegane, raw, reprezintă o gustare perfectă care se potriveşte oricărui membru al familiei şi care satisface cu uşurinţă pofta de dulce care apare în lipsa zincului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod