Cum combaţi depresia prin alimentaţie: Mănâncă fibre şi scapă de zaharuri!

Cu cât indexul glicemic este mai ridicat, cu atât riscul de depresie crește, relevă un studiu efectuat de cercetătării americani.

O alimentație cu un index glicemic ridicat face să crească riscul instalării unei depresii, asociere pusă în evidență de o echipă americană de specialiști de la mai multe universități, relatează site-ul passionsante.be, citat de Agerpres.

Cercetătorii au examinat datele a circa 70.000 de femei observate timp de trei ani. Au fost studiate în amănunțime obiceiurile lor alimentare, îndeosebi în privința consumului de glucide (zaharuri), fibre și semințe (întregi sau rafinate).

A fost stabilit un indice glicemic global pentru fiecare persoană, acesta clasând alimentele în funcție de creșterea glicemiei (nivelului de zahăr) pe care o provoacă atunci când sunt consumate.

Oamenii de știință au luat în considerare și încărcătura glicemică, ce ține seama atât de aporturile în glucide specifice alimentului, cât și de cantitatea conținută într-o porție normală, lucru care permite comparații mai realiste. Termenul de "glycemic load" a fost introdus de cercetătorii de la Harvard pentru a defini efectul asupra glicemiei al unei porții dintr-un anumit aliment.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod