Din dorinta de a ajuta copiii bolnavi de cancer din Romania, fundatia Fight for Life a demarat campania “Selfie For Life - #SelfieForLife”, un demers indraznet, care isi doreste sa se extinda si la nivel international, prin implicarea unor staruri din actorie, muzica si sport.
Femeile apreciază mai mult alimentaţia sănătoasă, comparativ cu bărbaţii. Bucureștenii mănâncă ce se nimerește, dar fac mai multă mișcare, spre deosebire de bănățeni.
Lipsa de exerciţiu ar putea provoca de două ori mai multe decese decât obezitatea, potrivit unui studiu realizat în Europa pe durata a 12 ani, informează BBC, citat de Mediafax.
Ingeniozitatea umană nu cunoaşte limite când vine vorba despre modalităţi în care omul îşi poate afecta sănătatea, medicii descoperind mereu multe ciudăţenii din acest punct de vedere, cum ar fi cheagurile de sânge provocate de aranjatul patului şi amnezia de după sex.
Cancerul apare de cele mai multe ori mai degrabă din cauza unui "ghinion" în ceea ce priveşte mutaţiile aleatorii ce se produc în timpul procesului de diviziune a celulelor, decât din cauze genetice sau care ţin de mediul nefavorabil, potrivit unui studiu american, citat de agenția Mediafax.
Cabinele pentru bronzat artificial vor fi interzise, începând de la 1 ianuarie 2015, în cea mai mare parte a Australiei, una dintre ţările cu cel mai mare număr de cazuri de cancer de piele din lume.
Legătura dintre consumul de carne roşie şi apariţia cancerului ar putea fi realizată de o moleculă de zahăr din acest tip de carne, potrivit unui studiu recent, care a fost citat de cotidianul britanic Daily Mail.
Peste 40% din totalul cazurilor de cancer ar putea fi prevenite dacă oamenii ar face alegeri mai sănătoase în ceea ce priveşte stilul de viaţă, afirmă autorii unui studiu publicat recent în Marea Britanie, informează BBC, citat de Mediafax.
700 de oameni au alergat astăzi la Băneasa Trail Run. Competiţia susţine campania de informare despre cancerul pulmonar iniţiată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Liga Română de Cancer.
Persoanele diagnosticate cu diabet la vârsta mijlocie prezintă un risc mult mai mare de a suferi de probleme cognitive pe parcursul următorilor 20 de ani de viaţă, comparativ cu cele a căror glicemie este normală, potrivit unui studiu publicat recent şi citat de Mediafax.
S-a lansat Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie - AREPMF
Cercetătorii ruşi au creat o pastilă despre care spun că ar putea amâna debutul procesului de îmbătrânire şi ar putea permite oamenilor, în cele din urmă, să trăiască până la 120 de ani, relatează cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.
Cancerul de col uterin şi celelalte afecţiuni asociate cu virusul HPV sunt probleme de sănătate publică mondială, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care insistă asupra necesităţii includerii vaccinului împotriva HPV în programele naţionale de imunizare, relatează agenția Mediafax.
Olympus își extinde gama de lactate bio și lansează Olympus Lapte Bio de Consum, primul lapte organic de consum, produs local.
Daca in urma cu mai multi ani persoanele pasionate de gatit isi notau toate preparatele favorite intr-un caiet, astazi exista un numar foarte mare de bloguri si website-uri care gazduiesc sute de retete. Internetul a reusit sa dezvolte pasiunea pentru gatit si intr-o pasiune pentru scris, astfel luand nastere blogging-ul culinar.
În weekendul 15-16 noiembrie, bucureștenii sunt invitați să-şi verifice sănătatea plămânilor cu ajutorul spirometriei pe care o pot face la un cort special amenajat în Parcul Tineretului, la intrarea Șincai, în intervalul 10.00-19.00.
Asociația Pro Imunizare relansează portalul de informare www.stopgripa.ro, unde românii pot afla cele mai noi informații despre gripă și evoluția acesteia la nivel național și global.
Stocarea celulelor stem recoltate din sangele si tesutul cordonului ombilical al nou-nascutului este o procedura din ce in ce mai utilizata.
Cu toții avem momente de nostalgie, în care ne aducem aminte de copilărie, bunici și bunătățile cu care ne răsfățau. În cazul românilor, gustul copilăriei este asociat, preponderent, cu dulciurile făcute în casă, de mâna iscusită a mamei sau a bunicii: grișul și orezul cu lapte, frigănelele și colțunașii, arată un sondaj realizat de foodpanda.ro
Tulburările de sănătate mintală reprezintă principala cauză de vulnerabilitate în rândul copiilor şi adolescenţilor la nivel global, relevă ultimele statistici. Astfel, potrivit estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), până în 2020, peste 25% din populația de copii a Europei va dezvolta probleme de sănătate mintală și va avea nevoie de consiliere psihologică și/sau psihiatrică. Netratate, aceste tulburări afectează sever dezvoltarea copiilor şi şansa...