Diabetegen pentru tratarea rănilor piciorului diabetic, s-a lansat în România

Almex Pharma, companie românească care activează în domeniul sănătății aduce în premieră în România un produs dermato-cosmetic destinat regenerării țesuturilor și tratării piciorului diabetic: Diabetegen.

Diabetegen este un produs dermato-cosmetic unic în Uniunea Europeană. Produs în Polonia, Diabetegen a câștigat în 2011, 2012, 2013 și 2014 titlul pentru Produsul Anului, acordat de către un comitet medical în cadrul Diabetica Expo, cel mai important simpozion din Polonia pe tema diabetului. Diabetegen este singurul produs care a primit o scrisoare de mulțumire oficială din partea Asociației Poloneze pentru Diabet, pentru impactul semnificativ pe care îl are în reducerea numărului de membre amputate ca urmare a sindromului piciorului diabetic.

Combinația de colostru bovin și argint coloidal face ca Diabetegen să fie produsul perfect pentru sustinerea tratamentului rănilor piciorului diabetic în timpul procesului de vindecare.
Prezența unor substanțe adjuvante, cum ar fi alantoina, pantenolul sau vitamina E stimulează efectul benefic și, în același timp, facilitează vindecarea țesutului epitelial. Colostrul este laptele mamiferelor-femelă pentru puii lor secretat în primele 24 până la 72 de ore de la debutul lactatiei. Elementele continute in colostru nu mai sunt gasite într-o astfel de concentrație în niciun alt produs natural. Colostrul este o substanță naturală unică, având cel mai puternic efect de regenerare a corpului uman. Se compune din peste 250 de elemente care au ca funcție principală protejarea și regenerarea celulelor din organismul uman.
Observațiile clinice realizate de către specialiștii Institutului Național de Diabet, Nutriție și boli Metabolice Prof.
Dr. N. Paulescu arată că produsul Diabetegen are un efect rapid, atat de regenerare a țesutului epitelial în cazul sindromului piciorului diabetic, creând condiții optime pentru vindecarea plăgii, cat si de bariera bacteriostatica.

De asemenea, medici specialiști din cadrul Clinicii Regina Maria din Cluj și Centrului de Diabet Cluj recomandă produsul, în urma observațiilor clinice efectuate, și în tratarea rănilor, cicatricilor, escarelor, arsurilor.

În ultimii 30 de ani, numărul persoanelor care suferă de diabet s-a dublat, studiile recente arătând că 1,7 milioane de români suferă de diabet, iar alte 3 milioane de persoane riscă să dezvolte boala dacă nu iau măsuri.
Conform datelor Ministerului Sănătății, în 2014 sunt luați în evidență sub tratament medicamentos oral 673.099 persoane cu diabet iar 202.271 persoane sunt tratate cu insulină (din care 3.014 copii). De asemenea, datele statistice arată faptul că mai mult de 10% dintre diabetici suferă de sindromul piciorului diabetic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod