Muzica lui Gabriel Cotabiţă. Ce impact a avut artistul asupra showbiz-ului românesc?

Gabriel Cotabiţă se află, de săptămâna trecută, la Spitalul Floreasca, artistul fiind în comă indusă după ce a suferit un stop cardio-respirator.

Vineri (8 mai), cântăreţul se afla la sala de fitness a unui hotel, iar medicii au fost solicitaţi după ce acestuia i s-a făcut rău şi s-a prăbuşit. El a fost resuscitat timp de 25 de minute şi dus la Spitalul Floreasca, multe voci afirmând că Gabriel Cotabiţă a făcut infarct.

Artistul a fost transferat duminică (10 mai) la secţia de cardiologie a Spitalului Floreasca, unde se află în comă, după ce a făcut un stop cardiac. Doctorii îl vor supune unor noi teste neurologice, mai detaliate. Dezvăluirile au fost făcute de Paula Iacob, care este şi ea internată la Spitalul Floreasca.

"În aceste momente tocmai se face transferul lui Gabriel Cotabiţă de la clinica de cardiologie de la etajul 5 şi este adus la etajul 1, la Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, condusă de doamna doctor Ioana Grintescu.

Este adus în acestă secţie unde se pot face absolut toate cercetările, verificările necesare", a declarat Paula Iacob la România TV.

"Starea lui nu s-a schimbat. Din ce mi-au spus medicii de aici cu care am stat de vorbă, păstrarea acestei stabilităţi a stării lui de sănătate este extrem de importantă. Atâta timp cât nu a apărut o înrăutăţire a situaţiei, toate speranţele sunt păstrate. Ne aflăm în faza în care speranţa de a fi redat vieţii nu este pierdută", a adăugat avocata.

Potrivit celor de la ziarul Ring, care au citat unele surse medicale, Cotabiţă nu a suferit un infarct, cum se credea, ci un accident vascular cerebral embolic.
O embolie cerebrală se produce prin obturarea bruscă a unei artere care irigă cu sânge encefalul. Emobolia cerebrală survine pe fondul unei afecţiuni a inimii sau a unei artere şi produce un accident vascular cerebral. Acest accident poate avea mai multe consecinţe, printre care paralizie şi tulburări ale vorbirii şi de conştientă, scrie ziarul citat.

Medicii de la Spitalul Floreasca au trimis însă un comunicat prin intermediul căruia au precizat că starea lui Cotabiţă este gravă, dar stabilă.

„Pacientul se află internat în momentul de faţă în Secţia de Terapie Intensivă, fiind în status post stop cardio-respirator resuscitat şi necesitând măsuri specifice de terapie intensivă, inclusiv ventilaţie mecanică.

Starea pacientului este gravă, dar stabilă.

Investigaţiile complexe de la internare până la momentul de faţă indică drept cauză cea mai probabilă a stopului cardio-respirator o tulburare severă de ritm cardiac (produs în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare pre-existente), fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral.

Pacientul se află sub îngrijirea unei echipe multidisciplinare complexe care îl evaluează permanent, în functie de starea pacientului urmând să se ia în discuţie alte eventuale investigaţii. Precizăm încă o dată faptul că starea pacientului este stabilă“
, se arată în comunicat.

Gabriel Cotabiţă urma, de mai mulţi ani, un regim alimentar strict şi un program de sport bine pus la punct. Însă este posibil ca organismul său să fi fost afectat de efortul prin care el a reuşit să slăbească 25 de kilograme.

12 Mai 2015
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andreea pe 12 Mai 2015, 12:18
    si unde e articolul?

    ...articolul e, de fapt, o adunatura de alte articole in care oameni care "stiu totul despre subiect" isi dau cu parerea, mai adauga un comunicat, si gata! Asta e impactul pe care Artistul l-a avut asupra showbiz-ului romanesc??? Alooooo

    2
    1

  • citizen cc pe 12 Mai 2015, 11:18
    Muzica ...

    Cotabita este un solist de soft rock foarte bun , muzica lui iti intra la suflet , are versuri , voce , tot ...Din pacate aceasta muzica valoroasa ca toata muzica rock nu va putea patrunde la unele posturi de radio , posturi unde niste tipi tineri dau numai muzica de consum , slaba si fara suflet...Este cazul lui Mihai Morar , baiatul asta nu stie nimic din muzica , el pune o banda cu piese noi iar la Stars da manele , cum poate aprecia el muzica valoroasa ? Alta este situatia cu unii tipi plini de muzica - de exemplu Andrei Partos , la omul aces;la asculti tot ceea ce este bun .Deci - niciodata muzica de valoare nu o sa fie ascultata la Radio zu , Antena 1 si Stars , acolo primeaza manelele care stim cu totii cum patrund - cu comision dat realizatorului si moderatorului ...

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod