Medicii de familie se pot perfecţiona gratuit, online

Toţi medicii de familie din România au acces gratuit la perfecţionare medicală online acreditată EMC.

Terapia Orthokine combate artroza gleznei

Terapia Orthokine reprezintă tratamentul personalizat al artrozei, metodă inovatoare ce are la bază proteine obţinute din sângele pacientului, fără niciun adaos de substanţe străine organismului.

S-a lansat un site cu informaţii despre vaccinuri

S-a lansat site-ul www.vaccinuri.ro, o nouă sursă de informaţii complete şi obiective referitoare la schemele de vaccinare şi la bolile ce pot fi prevenite datorită vaccinurilor disponibile în România.

Consultaţii gratuite şi reduceri de preţ la analize pentru inimă

Gral Medical anunţă lansarea campaniei “Fără ea nu putem iubi”, campanie dedicată noilor tratamente folosite în cardiologie. Campania se desfăşoară între 21 Martie - 30 Aprilie 2011 şi va fi dedicată informării şi conştientizării cu privire la tratamentul de revascularizare a inimii cu ajutorul undelor acustice.

A treia ediţie a campaniei „1 pachet = 1 vaccin” a ajuns la final

Cea de a treia ediţie a campaniei “1 pachet = 1 vaccin” a ajuns la final. Prin campania „1 pachet = 1 vaccin”, Pampers şi UNICEF şi-au propus eliminarea tetanosului neonatal la nivel global.

Martie - “Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros”

Luna martie este Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinul Gros, ocazie cu care Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania va organiza o serie de actiuni menite sa atraga atentia opiniei publice cu privire la cancerul intestinului gros si metodele de prevenire ale acestuia.

Invata sa-ti ingrijesti corect dantura!

Velvet Dental lanseaza seria seminariilor “Sa desenam zambete!”. Din 8 martie, luna de luna, copiii dar si parintii lor vor invata cum sa-si ingrijeasca corect dantura. Pentru un zambet frumos si sanatos. Totul intr-o nota jucausa si foarte accesibila.

Un site dedicat pacientilor care sufera de boli inflamatorii intestinale

Asociatia Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din Romania (ASPIIR), lanseaza site-ul www.aspiir.ro, cu sprijinul companiei farmaceutice MSD Romania. Acesta este o platforma de comunicare interactiva prin intermediul careia toti cei interesati pot afla mai multe detalii despre bolile inflamatorii intestinale atat de la pacienti cat si de la medici specialisti."Am decis sa sprijinim initiativa ASPIIR deoarece consideram ca asociatiile de pacienti reprezinta un partener important in cadrul sistemului de sanatate si o mai buna informare a pacientilor conduce la o imbunatatire a calitatii vietii", a declarat Florentin Scarlat, External Affairs & Communicartions Manager, MSD Romania. www.aspiir.ro se adreseaza persoanelor care sunt in cautarea unei platforme informationale ce asigura suport medical in tratarea si prevenirea bolilor intestinale inflamatorii. Portalul prezinta detalii despre formele, simptomele, cauzele si optiunile de tratament ale bolilor inflamatorii intestinale - rectocolita ulcero-hemoragica si boala Crohn, detalii relevante despre incidenta acestor boli la noi in tara precum si sfaturi legate de nutritie si dieta.Accesand site-ul si inregistrandu-se in baza de date, vizitatorii pot primi sfaturi direct de la specialistii gastroenterologi in sectiunea „Intreaba medicul”, pot discuta pe forum despre diferite simptome, nutritie, analize medicale sau pot cere recomandari in ceea ce priveste alegerea unui cabinet medical. Saptamanal, pe site vor fi postate informatii medicale de ultima ora, recenzii si concluzii de la intalnirile pacientilor, cat si diete speciale pentru pacientii care sufera de boli inflamatorii intestinale. In plus, vizitatorii www.aspiir.ro au posibilitatea de a se abona la newsletter-ul lunar, pentru a fi primii care afla cele mai importante stiri din domeniu.

Ajuta si tu copiii spitalizati!

Fundatia CliniClowns Romania, organizatie non-profit, al carei scop este imbunatatirea vietii copiilor spitalizati, lanseaza campania de strangere de fonduri “Terapie prin Zambet pentru copiii spitalizati” 2011. Campania se desfasoara in conformitate cu prevederea 2% din Codul Fiscal, prin intermediul careia orice contribuabil poate decide ca acest procent din impozitul pe venit datorat statului sa fie redirectionat catre o entitate non-profit, cum este si Fundatia CliniClowns.2% nu implica nici un cost financiar suplimentar din partea contribuabilului. “Copiii bolnavi si spitalizati nu se pot bucura de copilarie in felul in care o fac restul copiilor. Rasul, cantecele, joaca, inocenta, nu mai sunt pentru ei decat amintiri. Mediul in care se afla acestia e unul ostil, concentrat pe suferinta, boala si pe alte aspecte practice implicite tratamentului medical. Aici intervin clovnii echipei CliniClowns care ii ajuta pe acesti copii sa uite de boala. De indata ce apar clovnii antrenati special pentru un astfel de mediu, saloanele de spital se lumineaza de zambetele copiilor, e un moment magic si tot chinul de zi cu zi este pentru cateva momente dat uitarii... perfuzia se transforma in dusuri hazlii, pansamentul in fluturas, branula intr-o omidee”, afirma Mircea Enescu, sef sectie Chirurgie plastica, microchirurgie reconstructivă si arsuri a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Prin sistemul 2%, poti impune statului modul in care vrei sa fie cheltuita o parte din impozitul tau si poti lua parte personal la promovarea terapiei prin ras! Contributia fiecaruia este esentiala pentru sustinerea eforturilor si proiectelor noastre ce urmaresc imbunatatirea vietii copiilor spitalizati si extinderea activitatii noastre in cat mai multe spitale de copii. Redirecţionarea procentului de 2% din impozitul pe venit pe anul 2010 se poate face pana la data de 15 mai 2011 si necesita doar completarea unui formular cu datele din buletin. Nu este necesara specificarea sumei, nu este necesara atasarea Fisei Fiscale.  Cererea 230 pentru persoanele care au avut venituri numai din salarii si declaratia 200 pentru venituri din activitati independente si sa ni-l trimiteti scanat la urmatoarea adresa de email: a.ciufu@cliniclowns.ro sau pe fax si noi vom depune pentru dvs. formularul la administratia financiara de care apartineti.  Sursa formulare de redirectionare 2% din impozitul pe venit pe 2010: http://www.cliniclowns.ro/cliniclowns.ro/doilasuta_files/230_2.pdf  http://www.cliniclowns.ro/cliniclowns.ro/doilasuta_files/200.pdf

Analize medicale reduse cu 40%, în luna martie

Medsana LadyCare este un pachet de servicii medicale cu 40% reducere faţă de tarifele obişnuite şi este valabil doar în luna martie.

Testeaza-ti auzul online!

Poti sa-ti verifici auzul online, indiferent de varsta si in doar 3 minute.

În luna martie, analize cu 30% mai ieftine la Euromedic

Primăvara aceasta, echipa Euromedic România a pregătit pachete speciale de investigaţii, adecvate fiecărei categorii de vârstă.

Fluorul. Da sau nu?

Administrarea suplimentara de fluor. Un subiect destul de disputat in lumea stomatologiei. De la beneficii la neplaceri este o linie fina. Rolul sau este de a creste rezistenta dintilor.

A fost lansată Mişcarea Naţională "Şi eu trăiesc sănătos!"

Fundaţia PRAIS a lansat oficial, pe o perioadă de 5 ani, Mişcarea Naţională “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS, care are ca obiective prevenirea obezităţii infantile la copiii cu vârsta până la 12 ani şi promovarea unui stil de viaţă sănătos în rândul familiilor. În premieră, această problematică va fi tratată holistic în cadrul Consiliului Ştiinţific al Mişcării SETS, care reuneşte medici reputaţi, pedagogi, psihologi şi sportivi olimpici.Articolele de specialitate arată că în prezent, 1 din 7 copii din Uniunea Europeană sunt supraponderali sau obezi. Statisticile sunt îngrijorătoare: aceşti copii vor avea o sănătate precară, iar calitatea vieţii lor va fi redusă. În România, prevalenţa obezităţii este de sub 10%, iar nivelul activităţilor fizice este mult sub media europeană: 19% dintre români fac mişcare în mod regulat vs. media europeană de 27%.În acest context, mişcarea din România se aliniază metodologiilor programelor europene reunite în cadrul “European Epode Network” – EEN, din care, de astăzi, face parte. Aceste proiecte se derulează în 4 ţări UE: Franţa, Spania, Belgia, Grecia, în 275 de oraşe fiind angrenaţi până acum peste 4.000.000 de copii, precum şi în Mexic. "Ţinta mişcării Şi eu trăiesc sănătos! – SETS pentru acest an şcolar este de 50.000 de elevi din ciclul primar, cu vârste între 9 şi 12 ani din 180 de şcoli din Bucureşti, 1.200 profesori, 200.000 de părinţi şi rude. În următorii 5 ani, vom atinge în mediul şcolar 250.000 elevi, 6.000 profesori şi 1.000.000 membri de familie, la care se vor adăuga, prin portalul www.sets.ro şi comunicarea publică, peste 3 milioane de cetăţeni, inclusiv copii", a declarat Silvia Bucur, Preşedinte Fundaţia PRAIS.  Toţi elevii vor primi gratuit câte o carte educaţională – 2 volume diferite editate pentru 2 ani şcolari. Cărţile promovează beneficiile exerciţiilor fizice zilnice şi alimentaţia echilibrată, sporturile olimpice – valori şi modele de urmat. Învăţătorii şi părinţii vor fi informaţi direct, iar în şcoli se vor derula lecţii deschise susţinute de lideri de opinie. Portalul www.sets.ro va fi o platformă majoră de comunicare către publicul larg, ce va conţine două secţiuni, pentru părinţi şi copii, interviuri video şi scrise de mari personalităţi, precum şi informaţii vaste legate de alimentaţie, sport, stil de viaţă echilibrat. Concursurile şi jocurile on-line vor anima elevii şi îi vor informa. Anual, mişcarea SETS va premia cei mai activi aliaţi ai mişcării: Membri ai Consiliului Ştiinţific, Jurnalişti, Primării, Şcoli, Cluburi SETS şcolare, Profesori coordonatori,  Asociaţii/Companii. Evaluarea impactului mişcării se va face pe baza consultării prin chestionare a elevilor, părinţilor, cadrelor didactice, iar rezultatele vor fi făcute publice.

S-a lansat un nou tratament cu atorvastatină

Torvacard® (atorvastatină) creşte accesul pacienţilor români la tratamentul cu atorvastatină, cea mai studiată statină din lume.

Parteneriat pentru îmbunătăţirea accesului la servicii paliative a pacienţilor diagnosticaţi cu cancer

Hospice Casa Speranţei şi MSD au anunţat un parteneriat cu efecte pe termen lung ce are ca scop îmbunătăţirea şi extinderea serviciilor de asistenţă specializată destinată pacienţilor cu boli...

S-a lansat campania "Cum facem corect detoxifierea de primavara – Forte noi in forme noi"

Compania Vitacare a lansat campania "Cum facem corect detoxifierea de primavara – FORTE NOI IN FORME NOI", o campanie de informare adresata publicului feminin. Detoxifierea in sine presupune mai multe aspecte care implica intregul stil de viata insa, in mod special, o dieta de reechilibrare organica sustinuta de alimente de natura vegetala si suplimente cu extracte active din plante. In general, dietele de slabire, restrictive sunt insotite de lipsa de energie, constipatie, senzatie de foame si o permanenta pofta de dulce.  Este bine cunoscut faptul ca dupa iarna rezervele de vitamine si minerale ale organismului sunt scazute, cantitatea de toxine acumulate crescuta si numarul kg suplimentare atat de mare ca detoxifierea este singura solutie de a reveni la forma maxima. Procesul de detoxifiere ajuta la eliminarea acestor substante nocive din organism, iar rezultatul consta in imbunatatirea tonusului general, in pierderea kilogramelor nedorite si in recuperarea mai rapida din eventualele afectiuni existente. "Vestea buna este ca in aceasta lupta cu toxinele si kg in plus nu suntem singuri. Exista componente ale plantelor care au efect terapeutic si care sunt de un real ajutor in incercarea noastra de a ne redobandi forma si starea de spirit post hibernala. In primul rand o dieta formata numai din cereale integrale, fructe si legume crude si verdeturi de sezon, multa apa si ceaiuri trebuie sa fie sustinuta de o serie de suplimente care contin substante fitochimice ce completeaza dieta de detoxifiere", a declarat Lector Universitar Dr. Lygia Alexandrescu la lansarea campaniei.

Help Net a lansat Clubul Mamelor

Help Net a lansat joi, 17 februarie 2011, Clubul Mamelor, un program pentru viitoarele sau proaspetele mămici şi copiii lor, recomandat şi susţinut de Andreea Marin Bănică. Prin intermediul Cardului de Fidelitate Help Net, mamele vor avea acces în acest nou club exclusivist, creat special pentru a le oferi o serie de beneficii specifice femeilor care experimentează magia maternităţii.Înscrierea în Clubul Mamelor se poate face în orice farmacie Help Net, la achiziţionarea, în baza Cardului de Fidelitate, a unor produse pentru mamă şi copil în valoare de peste 100 lei, din lista celor selecţionate. Fiecare membră a clubului va intra automat în programele Help Net dedicate mamei şi copilului, beneficiind astfel de o serie de avantaje: sfaturi de la farmacişti specialişti, promoţii şi de reduceri de pană la 20% la numeroase produse specifice şi participari la evenimente pe teme despre sarcină, alăptare, nutriţie şi dezvoltare echilibrată, susţinute de cei mai buni medici si specialisti in domeniu. "Am creat acest program pentru că, odată cu aducerea pe lume a unui copil, în fiecare femeie se naşte mama. Ştim cât de important este pentru proaspetele sau viitoarele mămici să beneficieze de atenţie dublă, pentru ele şi pentru copiii lor, astfel încât, prin Clubul Mamelor, le punem la dispoziţie exact acele servicii de care au nevoie si pe perioada sarcinii şi după naşterea copilului. Suntem mereu alături de pacienţii noştri fideli şi încercăm să ne aducem contribuţia pertinent la îmbunătăţirea calităţii vieţii lor, iar Clubul Mamelor, alaturi de Cardul de Fidelitate Help Net, este una dintre cele mai noi dovezi ale implicării şi dedicării noastre", a declarat Isabelle Iacob, Director General Help Net Farma SA.În acest club pot intra şi mamele care nu au încă un Card de Fidelitate Help Net, pentru că acesta se eliberează pe loc, în farmacie, prin simpla completare a formularului de card. Pe lângă beneficiile înscrierii în club, doamnele vor beneficia în continuare şi de reducerea de 5% oferita pe loc la achizitionarea oricarui produs (exceptia celor eliberate in regim compensat sau gratuit)."Sustin Clubul Mamelor si consider acesta actiune benefica pentru tinara mama. Fie ca am trecut sau nu prin asta, stim cu totii cat de greu e sa cresti un copil, astfel ca o mana ajutor este intotdeauna binevenita", a declarat Andreea Marin Banica.

Primul eveniment de anvergura dedicat pietei medicale bucurestene

Sistemul Medical Bucurestean este primul eveniment de anvergura dedicat pietei medicale bucurestene. Evenimentul va avea loc in perioada 7 – 10 aprilie 2011 in Piata Constitutiei.

"Complotul mondial împotriva sănătăţii", o carte care te pune pe gânduri

Se cunosc sumele colosale cheltuite pentru salvarea sistemului bancar. Dar ele sunt derizorii în comparaţie cu ceea ce împart între ele cele patru mari carteluri mondiale: chimie, biotehnologie, agro-alimentar şi medico-farmaceutic.

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Descoperire șocantă: 3 oameni au murit de cancer după ce au primit organe de la același donator

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

6 greșeli care afectează strălucirea părului tău

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

9 idei ca să folosești mierea în tratamentele de înfrumusețare

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

9 alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

Cum să folosești oțetul de mere pentru piele frumoasă și păr strălucitor

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Olivia Newton-John, diagnosticată cu cancer pentru a treia oară: „Cred că voi învinge“

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

De ce ar trebui să mănânci cât mai des afine

Miso - Ce beneficii are pentru sănătate această pastă

Ananas - Ce beneficii are pentru sănătate?

Robbie Williams, din nou tătic: Are o fetiță născută de o mamă surogat

Nucile - Ce beneficii au pentru sănătate?

8 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea marocană

Când cancerul nu mai e un capăt de drum: Încă o vedetă vorbește despre boala care i-a schimbat viața

Murele - Ce beneficii au pentru sănătate?

Keanu Reeves strânge bani pentru spitalele de copii. De ce nu vorbește despre asta

Cum vor arăta Meghan Markle și Kate Middleton la 60 de ani: Cu riduri și părul alb, dar tot frumoase!

Alimentația în timpul examenelor - Ce trebuie să mănânci pentru concentrare

10 cauze ascunse ale acneei şi modalităţi de a scăpa de ea

Păpușa vie: Fetița cu părul strălucitor cucerește lumea

Ce se întâmplă dacă te tunzi scurt? 7 beneficii neașteptate

Ce se întamplă de fapt atunci când îți trosnești degetele?

;