Caravana Alcohelp ajunge în 24 de localităţi


Facebook Twitter Comenteaza
Caravana Alcohelp ajunge în 24 de localităţi
ALIAT, principala organizaţie non-guvernamentală din România, care oferă servicii în domeniul adicţiilor, continuă programul iniţiat în 2010, Caravana Alcohelp, în 24 de localităţi din mediul urban şi rural din ţară.

Caravana Alcohelp din 2011 presupune prezenţa unei echipe de specialişti în adicţii şi voluntari ai organizaţiilor partenere în 24 de localităţi din mediul urban şi rural din România, din judeţele: Buzău, Iaşi, Botoşani, Suceava şi Cluj. În fiecare localitate vor fi instalate corturi, iar voluntarii vor împărţi materiale informative despre platforma www.alcohelp.ro, vor oferi consiliere celor interesaţi şi vor pune la dispoziţia vizitatorilor un chestionar prin care aceştia îşi pot determina gradul de periculozitate al consumului de alcool.

Aceasta este o continuare a Caravanei Alcohelp din anul 2010, când aceasta a ajuns în 11 oraşe din ţară - Târgovişte, Vama Veche, Mamaia, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Iaşi, Vaslui, Timişoara, Arad, Piteşti, Bucureşti. În cadrul Caravanei Alcohelp 2010, specialiştii ALIAT au intrat în contact cu un număr total de 8.180 de persoane, au fost efectuate 960 de evaluări ale consumului personal de alcool, urmate de interpretarea rezultatelor şi o scurtă consiliere a respondentului, au fost distribuite 7.320 de pliante cu informaţii despre consumul problematic de alcool şi riscurile implicate de acesta (dintre care 860 de pliante în limba maghiară).

„Rezultatele înregistrate până în prezent de platforma www.alcohelp.ro şi cele înregistrate în cadrul Caravanei Alcohelp din 2010 ne confirmă faptul că am răspuns unei nevoi reale a populaţiei din România, creând un program care oferă anonimitate, confidenţialitate şi consiliere în ceea ce priveşte consumul problematic de alcool şi mai ales în ceea ce priveşte prevenţia acestuia. Astfel, am decis să continuăm Caravana Alcohelp şi anul acesta şi să o extindem, incluzând atât mediul urban, cât şi mediul rural, ajungând în 24 de localităţi din România. În acest proiect, ni s-au alăturat 4 organizaţii non-guvernamentale partenere, care ne vor ajuta în implementare. Caravana Alcohelp reprezintă extensia off-line a platformei www.alcohelp.ro, prin care ne propunem să inversăm rolurile şi să mergem noi către cei care ar putea avea nevoie de ajutorul nostru. Prin prezenţa în 24 de localităţi din ţară dorim să ne asigurăm că informaţiile relevante despre consumul problematic de alcool şi despre ajutorul oferit de platforma on-line www.alcohelp.ro ajung direct la potenţialii beneficiari ai programului” declară Dr. Eugen Hriscu, Director Ştiinţific ALIAT, medic specialist psihiatru, formator în domeniul dependenţei de substanţe.


Itinerariul Caravanei Alcohelp


Floreşti, Judeţul Cluj - 16 iunie                                                          
Câmpulung Moldovenesc, Judeţul Suceava - 17 iunie
Berca, Judeţul Buzău – 18 iunie
Aghireş, Judeţul Cluj -  22 iunie                                                               
Ţibana, Judeţul Iaşi  - 24 iunie   
Frumuşica, Judeţul Botoşani – 24 iunie                                        
Siriu, Judeţul Buzău - 25 iunie    
Săvădisla, Judeţul Cluj - 27 iunie                                                                 
Baciu, Judeţul Cluj -  29 iunie                                      
Pătârlagele, Judeţul Buzău - 2 iulie
Sânpaul, Judeţul Cluj - 5 iulie                                                           
Borşa, Judeţul Cluj - 8 iulie                         
Nehoiu, Judeţul Buzău - 9 iulie
Gura Humorului, Judeţul Suceava - 15 iulie
Ostra, Judeţul Suceava - 29 iulie
Stulpicani, Judeţul Suceava - 4 august
Fundu Moldovei, Judeţul Suceava - 12 august
Sadova, Judeţul Suceava - 19 august
Moldova Sulița, Judeţul Suceava - 26 august
Vama, Judeţul Suceava - 2 septembrie
Moldoviţa, Judeţul Suceava - 8 septembrie
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod