S-au înregistrat progrese majore cu o nouă moleculă destinată tratamentului sclerozei multiple recurent - remisivă, potrivit cercetătorilor.
Toxina margatoxin, găsită în veninul unei specii de scorpion din America Centrală poate asigura succesul operaţiilor de bypass
Cercetătorii de la Universitatea Columbia din S.U.A au dezvoltat un dispozitiv cu ultrasunete care ar putea fi de folos persoanelor afectate de maladoa Alzheimer.
În ultimul an, numărul celor care suferă de tulburări anxios-depresive a crescut cu 25%, susţin specialiştii Fundaţiei Ana Aslan International.
Tulburarea de alimentaţie denumită anorexia poate afecta sănătatea ochiului, potrivit NetDoctor.
Potrivit unui studiu realizat de Fundaţia Ana Aslan International, 30% din medicii din sistemul sanitar românesc ar avea nevoie de supraspecializare în domeniul îmbătrânirii cerebrale (brain aging).
Un tratament folosit pentru osteoporoză este eficient şi în tratarea bolilor gingivale, prin regenerarea osoasă, scrie Medical News Today.
Campania "Poţi Şi Tu!" soseşte la Iaşi! Alatură-te şi tu, în perioada 22-24 octombrie, luptei împotriva cancerului la copil.
Asistenta Florentina Cârstea arestată în urma tragediei de la Maternitatea Giuleşti a fost eliberată, joi noaptea din arestul Direcţiei de Cercetări Penale.
Un copil întâlneşte numai în casă peste 330.000 de bacterii pe centimetrul pătrat în fiecare zi, potrivit unui studiu.
Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din S.U.A. (FDA) a aprobat un nou tratament pentru reducerea riscului de accident vascular cerebral (AVC) la pacienţii cu fibrilaţie atrială (FA) non-valvulară.
Dacă înainte bolile de memorie şi Alzheimer apăreau doar la persoanele cu vârsta peste 70-75 de ani, specialiştii avertizează că simptomele Alzheimerului pot sa apară şi la vârsta de 45 de ani.
44 de ani este vârsta la care se înregistrează cel mai scazut nivel de fericire, potrivit unui studiu recent realizat de Fundaţia Ana Aslan International.
Conform unor estimări din 2001 ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în lume sunt 180 de milioane de persoane infectate cu virusul hepatitei C, ceea ce înseamnă o prevalenţă de 3%.
Organizaţia Internaţională a Sănătăţii (WHO) estimează că mai mult de 50% dintre medicamentele vândute pe internet sunt contrafăcute.
Un nou tratament aflat în curs de cercetare s-a dovedit că prelungeşte semnificativ durata de viaţă a pacieţilor cu cancer pulmonar.
Aproximativ nouă din zece persoane nu ştiu „De ce suntem mahmuri după ce consumăm mult alcool”, iar opt din zece oameni nu ştiu „De ce femeile se îmbată mai repede decât bărbaţii”, conform unui studiu realizat anul acesta.
La fiecare 22 de secunde, la nivel mondial, o persoană suferă o fractură la nivelul coloanei vertebrale, atrag atenţia specialiştii.
Dacă ai alergie la ou nu există niciun pericol pentru vaccinul antigripal, potrivit noilor recomandări publicate pe site-ul American Academy of Allergy, Asthma & Immunology.
Noile cercetări apărute în publicaţia medicală Gastroenterology au scos la iveală asocieri între diabetul zaharat de tip 2 cu cancerul colorectal la bărbaţi.