Ghid de sănătate orală pentru femeile însărcinate

În timpul sarcinii, femeile sunt mai expuse riscului de apariție a complicațiilor dentare din cauza modificării profilului hormonal, precum și a scăderii capacității de apărare a sistemului imunitar. În plus, majoritatea femeilor acordă atenție exclusiv copilului și neglijează propria sănătate orală. Totuși, este foarte important ca femeia gravidă să înțeleagă importanța îngrijirii dinților atât pentru ea înseși, cât și pentru a-i asigura bebelușului o dezvoltare...

Consumul moderat de bere poate imbunatati memoria si nivelul de atentie

Primul studiu din România care investighează efectele consumului moderat de bere evidenţiază faptul că berea ar putea favoriza procesele de memorare și stimula atenția.

Pinner Test - test de ultimă oră de depistare a intoleranţei alimentare

Pinner Test este un test de ultimă oră de depistare a intoleranţei alimentare, cu o metodologie medicală avansată, denumită Microarray Plus. Prin colaborarea cu laboratoarele Microtrace din Italia se pot determina acum care sunt cele mai uzuale 200 de alimente care nu sunt tolerate de organism şi astfel se poate dezvolta un plan nutriţional personalizat.

S-a lansat un site cu informatii şi produse utile pentru persoanele cu diabet

Magazinul online Nosugarshop.ro a fost lansat pe 1 iunie 2013 si a aparut din dorinta a doua tinere antreprenoare de a oferi o lume fara pericole celor cu diabet si nu numai, tuturor celor care tin la sanatatea lor si care isi doresc o viata mai sanatoasa si mai lunga.

GILOTRIF (TM), un nou tratament aprobat de FDA pentru cancerul pulmonar

Administraţia Statelor Unite pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat tabletele afatinib ca primă linie de tratament pentru pacienții cu cancer pulmonar metastatic cu alt tip de celule decât cele mici, anunţă compania Boehringer Ingelheim.

Roche lansează noi teste pentru monitorizarea tratamentului imunosupresor la pacienții cu transplant

Compania elvețiană Roche a anunțat recent lansarea globală a două noi teste performante pentru monitorizarea tratamentului cu medicamente imunosupresoare, la pacienții cu transplant de organ.

Sâmbătă îţi propunem o zi de lectură în parc, la Roata Mare în Herăstrău

Cum ar fi ca sâmbătă să veniți cu toată familia în Herăstrau, dar nu pentru plimbare sau alergare, ci doar ca să citiți în aer liber?

Hameiul este un remediu eficient împotriva insomniei

Potrivit unor studii realizate recent, hameiul, unul dintre ingredientele indispensabile fabricării berii, responsabil atât pentru gustul amărui al iubitei băuturi, cât și pentru o parte dintre beneficiile pentru sănătate care pot decurge prin consumarea acesteia, poate contribui și la tratarea insomniei.

”Centrul mobil de donare”, în trei parcuri din Bucureşti

Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Asociația Salvatorilor Voluntari în Situații de Urgență organizează în București, în perioada 27 iulie – 03 august 2013, o serie de evenimente în cadrul campaniei de comunicare ”Donează o șansă la viață!” pentru promovarea donării de celule stem hematopoietice.

Actavis răsplăteşte performanţele tinerilor români la Olimpiada Internaţională de Chimie de la Moscova

Actavis, a treia cea mai mare companie globală activă pe piaţa mondială de produse farmaceutice generice, este pentru al 22-lea an consecutiv alături de lotul naţional al României participant la Olimpiada Internaţională de Chimie, investind şi anul acesta peste 27 de mii de euro în performanţele tinerilor prin programul “Actavis susţine performanţa”.

Halo, testul Papanicolau pentru sân, disponibil acum și în România

Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la femei și reprezintă 26% dintre toate formele de cancer care le poate afecta pe acestea. Când acesta este descoperit timpuriu și cât timp rămâne localizat la nivelul sânului (stadiul 0 sau 1), rata de supraviețuire ajunge la aproape 100%. Donna Medical Center poate identifica cu ușurință anomaliile celulare folosind un test simplu, neinvazivă și nedureros de recoltare a fluidului de aspirație mamelonar, care durează doar 5 minute: HALO, Testul Papanicolau pentru sân.Clinica pune la dispoziția pacientelor sale un dispozitiv de ultima generație, în premiera în Romania, cu ajutorul căruia se efectuează Testul Papanicolau HALO - cea mai noua metodă de screening a cancerului la sân!Testul Pap HALO pentru sân este prima și unica metodă complet automatizată, non-invazivă, pentru identificarea femeilor cu risc crescut de cancer mamar. Majoritatea cancerelor mamare au originea în ductele lactifere; de aceea, examenul citologic al aspiratului mamelonar obținut cu ajutorului aparatului HALO este foarte important pentru identificarea pacientelor cu risc, ce prezintă celule cu atipii sau chiar celule maligne.Testul HALO are același rol în depistarea cancerului la sân precum Testul Papanicolau pentru cancerul de col uterin. Acesta presupune prelevarea unei cantități mici de fluid din mamelon în  vederea efectuării unui examen citologic al secreției mamare pentru depistarea precoce a anomaliilor celulare premaligne sau maligne. Dispozitivul utilizează o combinație de căldura, sucțiune și masaj pentru a extrage fluidul mamelonar ductal, întregul proces fiind rapid și nedureros.HALO este recomandat a fi efectuat anual, împreuna cu testul Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin, tuturor femeilor de vârsta 25-55 ani, chiar dacă nu prezintă simptome sau secreție mamară.In perioada 1-9 august vă puteți programa la Donna Medical Center pentru a efectua Testul Papanicolau pentru sân!

Explozie de energie concentrata intr-un plic

De ce este important aportul de Magneziu si Potasiu? Magneziul si potasiul sunt considerate a fi elemente vitale, fiind activ implicate in majoritatea proceselor fiziologice din organismul uman. Asigura echilibrul hidro-salin al organismului, contractia musculara si transmisia nervoasa, sustin metabolismul si sistemul nervos si pe termen lung sunt extrem de importante pentru sanatatea inimii si a vaselor sangvine.

Promovareata.ro, mai mult decât un site dedicat femeilor din domeniul sanitar

Miercuri, 3 iulie 2013, s-a lansat oficial portalul www.promovareata.ro, un site care se adresează femeilor din domeniul sanitar. Aceasta platformă online reprezintă un serviciu care facilitează crearea de legături și menținerea acestora, între persoanele active din sistemul de sănătate, dar și între acestea și alte persoane interesate.Portalul se adresează comunității profesionale medicale, orientat către îmbunătățirea actului profesional și a actului legislativ. Acesta dorește să promoveze femeile și dezvoltarea lor profesională, prin încurajarea schimburilor de experiență între membrii comunității medicale. Avantajele înscrierii personalului medical pe acest site sunt numeroase: utilizatorii își pot completa profilul în mediul online, beneficiind de oportunitatea de a-și crește propria vizibilitate pe piața de sănătate și oferind colegilor, prietenilor și angajatorilor o imagine profesională corectă. Totodată, persoanele care se înscriu au posibilitatea de a consulta o bibliotecă dotată cu documente din legislația românească și europeană din domeniul sanitar, îți poți gestiona propria imagine, contribuind astfel la îmbunătățirea imaginii sectorului sănătății, dar și al pieței muncii din România. În plus, utilizatorii vor găsi informații utile din sistemul sanitar și interviuri cu povești de succes din sistemul sanitar.Website-ul www.promovareata.ro intenționează să devină o comunitate activă a femeilor din domeniul sanitar, în cadrul căreia utilizatorii să facă schimb de informații și experiență cu colege și colegi din întreaga țară și din afara granițelor țării, împărtășindu-și poveștile de viață și carieră. În acest sens, echipa de implementare a proiectului a pornit într-o caravană de promovare a proiectului, care a cuprins șapte dintre județele țării – Brăila, Vaslui, Iași, Buzău, Vrancea, Bacău, Galați, în perioada 18 -28 iunie 2013. În urma caravanei, comunitatea femeilor din domeniul sanitar a ajuns la peste 1200 de membri. În cadrul conferinței de lansare, invitații au vorbit despre importanța lansării unui astfel de portal pentru femeile din sistemul sanitar și despre plusurile aduse de proiectul ”O șansă pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar” în viața femeilor din acest domeniu.

Cât de periculoase sunt alimentele procesate şi ce ar trebui să mâncăm pentru a fi sănătoşi

Alimentele procesate distrug bacteriile "prietenoase" din intestin, afirmă nutriţionistul Michael Pollan, care militează pentru revenirea în dieta zilnică a alimentelor preparate în casă, care ajută organismul să lupte eficient contra infecţiilor şi a obezităţii.

În România se pot stoca acum gratuit celule stem

Programul de stocare gratuită a celulelor stem este un program implementat și în România de câţiva ani.

Testări gratuite pentru aluniţe în perioada 7 mai - 30 iunie

Ȋn perioada 7 mai- 30 iunie Laboratoarele La Roche-Posay, alături de peste 100 de medici dermatologi parteneri din 18 oraşe, organizează Zilele Protecţiei Solare, eveniment naţional de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare.

Testări gratuite pentru depistarea astmului

Societatea Română de Pneumologie, cu sprijinul companiilor farmaceutice AstraZeneca si Novartis, organizează după data de 12 mai şi până la sfârşitul anului, în 150 de spitale şi policlinici de specialitate, din 40 de judeţe ale ţării, testări gratuite pentru depistarea astmului, în cadrul campaniei „Astmul poate fi controlat!”.

Peste 100.000 de euro investiţi în beneficiul sibienilor cu afecţiuni ortopedice

Peste 100.000 de euro este suma pe care Blocul Chirurgical al secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu ar putea să o obţină printr-o donaţie din partea unei organizaţii internaţionale umanitare.

S-a încheiat proiectul "Şcoala Medicală Europeană"

IHS Medical School anunţă încheierea cu succes a proiectului „Şcoala Medicală Europeană – Instruirea personalului medical pentru tehnologii inovatoare şi proceduri moderne în dializă”, primul program de formare dedicat specialiştilor – medici, asistenţi medicali, statisticieni şi tehnicieni - din centrele de dializă şi nefrologie din România.

Hipertensiunea, cel mai important factor de risc pentru sănătate

Tensiunea arterială crescută este factorul de risc cel mai important, la nivel global, arată unul dintre cele mai mari proiecte de cercetare de acest tip, Studiul Global Burden of Disease, realizat în anul 2010.

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Descoperire șocantă: 3 oameni au murit de cancer după ce au primit organe de la același donator

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

6 greșeli care afectează strălucirea părului tău

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

9 idei ca să folosești mierea în tratamentele de înfrumusețare

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

9 alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

Cum să folosești oțetul de mere pentru piele frumoasă și păr strălucitor

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Olivia Newton-John, diagnosticată cu cancer pentru a treia oară: „Cred că voi învinge“

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

De ce ar trebui să mănânci cât mai des afine

Miso - Ce beneficii are pentru sănătate această pastă

Ananas - Ce beneficii are pentru sănătate?

Robbie Williams, din nou tătic: Are o fetiță născută de o mamă surogat

Nucile - Ce beneficii au pentru sănătate?

8 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea marocană

Când cancerul nu mai e un capăt de drum: Încă o vedetă vorbește despre boala care i-a schimbat viața

Murele - Ce beneficii au pentru sănătate?

Keanu Reeves strânge bani pentru spitalele de copii. De ce nu vorbește despre asta

Cum vor arăta Meghan Markle și Kate Middleton la 60 de ani: Cu riduri și părul alb, dar tot frumoase!

Alimentația în timpul examenelor - Ce trebuie să mănânci pentru concentrare

10 cauze ascunse ale acneei şi modalităţi de a scăpa de ea

Păpușa vie: Fetița cu părul strălucitor cucerește lumea

Ce se întâmplă dacă te tunzi scurt? 7 beneficii neașteptate

Ce se întamplă de fapt atunci când îți trosnești degetele?

;