Banca de celule stem Cryo-Save lansează programe de medicină regenerativă, proteomică și genomică

Cryo-Save Group, sub noua conducere a lui Frédéric Amar, anunță că își va schimba numele în Esperite și că se va extinde în zona medicinei preventive, regenerative, proteomice și genomice.
Astfel, crioconservarea sângelui și țesutului din cordonul ombilical continuă sub numele de Cryo-Save. În plus, Grupul va începe activități în domeniul medicinii regenerative de translație prin unitatea sa The Cell Factory (Fabrica de Celule) și va intra în medicina predictivă proteomică şi genomică prin noua unitate Genoma. Cele trei unități vor funcționa ca branduri și întreprinderi separate.

Linia Cryo-Save va continua activitățile Grupului de crioconservare a sângelui și ţesutului din cordonul ombilical şi plănuiește să le extindă în continuare.
De curând, a fost implementată noua linie tehnologică care utilizează sisteme Sepax 2, recunoscute ca fiind cele mai eficiente sisteme de procesare de celule stem şi reducere a volumului din lume. Introducerea protocolului exclusiv NX-322, combinat cu Kitul Cryo-Save de procesare DeNovo 520-A ne permite recuperarea unui procent mai mare de celule CNT, comparativ cu sistemele altor bănci de celule stem. Cercetătorii noştri au dezvoltat o compoziţie unică a substanţei de crioprotecţie cu DMSO-3, utilizată pentru protejarea celulelor stem în timpul procesului de crioconservare.


Fabrica de Celule (The Cell Factory) – medicina regenerativă
Medicina regenerativă este un concept ușor de înțeles; scopul ei este să genereze țesuturi și chiar organe întregi, atunci când acestea sunt afectate de vârstă, boli, accidente etc. Activitățile inițiale ale Fabricii de Celule se vor axa pe programe de cercetare și dezvoltare care acoperă domeniul sistemului nervos central, cardiologie, traumatisme și diverse aplicații clinice care folosesc celule stem mezenchimale și hematopoietice.

Genoma - medicină predictivă proteomică şi genomică
Compania lucrează pentru lansarea a trei teste:
  • Tranquility, un test prenatal non-invaziv (NIPT) care e în măsură să depisteze anomaliile cromozomiale ale fătului fără riscurile amniocentezei;
  •  Verity, un test care poate detecta în urina bebelușului 101 afecţiuni metabolice;
  • Omega Test, un test Omega-3, pentru cea mai bună nutriție a bebelușilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod