Sanofi şi Regeneron a prezentat rezultatele a patru studii pivot cu alirocumab

- Alirocumab, un tratament investigaţional pentru hipercolesterolemie, asociat la doza maxim tolerată de tratament hipocolesterolemiant,  a demonstrat o reducere de 62% a nivelului de LDL colesterol comparativ cu placebo la 24 de săptămâni, în studiul ODYSSEY – LONG TERM

Sanofi şi Regeneron Pharmaceuticals, Inc. au anunţat recent, pe 31 august, rezultatele detaliate, pozitive, a patru studii de fază 3 din cadrul programului ODYSSEY cu alirocumab la persoane cu hipercolesterolemie. Alirocumab este un anticorp monoclonal investigaţional care ţinteşte PCSK9 (proprotein convertase subtilisin/kexin 9).
Rezultatele celor patru studii aflate în desfăşurare, care şi-au atins obiectivul primar de eficacitate, au fost prezentate pe 31 august, în cadrul unei sesiuni Hot Line la Congresul Societăţii Europene de Cardiologie (ESC) 2014, care are loc în Barcelona, Spania.

"În toate aceste patru studii, alirocumab a demonstrat reduceri semnificative şi susţinute ale nivelului de LDL colesterol pe o perioadă de un an, adăugat la terapia standard cu statine, la diferite tipuri de pacienţi”, a declarat Jennifer Robinson, M.D., M.P.H., Director în cadrul Prevention Intervention Center, Profesor la University of Iowa - Departments of Epidemiology & Medicine, College of Public Health.
"Suntem de asemenea încurajaţi si de profilul de siguranţă demonstrat în mod consecvent de toate studiile, inclusiv ODYSSEY LONG TERM, cel mai mare studiu de fază 3 cu un inhibitor de PCSK9, care a avut cea mai lungă perioadă de urmărire raportată până în prezent”.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod