Fluorul. Da sau nu?

Administrarea suplimentara de fluor. Un subiect destul de disputat in lumea stomatologiei. De la beneficii la neplaceri este o linie fina. Rolul sau este de a creste rezistenta dintilor.

A fost lansată Mişcarea Naţională "Şi eu trăiesc sănătos!"

Fundaţia PRAIS a lansat oficial, pe o perioadă de 5 ani, Mişcarea Naţională “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS, care are ca obiective prevenirea obezităţii infantile la copiii cu vârsta până la 12 ani şi promovarea unui stil de viaţă sănătos în rândul familiilor. În premieră, această problematică va fi tratată holistic în cadrul Consiliului Ştiinţific al Mişcării SETS, care reuneşte medici reputaţi, pedagogi, psihologi şi sportivi olimpici.Articolele de specialitate arată că în prezent, 1 din 7 copii din Uniunea Europeană sunt supraponderali sau obezi. Statisticile sunt îngrijorătoare: aceşti copii vor avea o sănătate precară, iar calitatea vieţii lor va fi redusă. În România, prevalenţa obezităţii este de sub 10%, iar nivelul activităţilor fizice este mult sub media europeană: 19% dintre români fac mişcare în mod regulat vs. media europeană de 27%.În acest context, mişcarea din România se aliniază metodologiilor programelor europene reunite în cadrul “European Epode Network” – EEN, din care, de astăzi, face parte. Aceste proiecte se derulează în 4 ţări UE: Franţa, Spania, Belgia, Grecia, în 275 de oraşe fiind angrenaţi până acum peste 4.000.000 de copii, precum şi în Mexic. "Ţinta mişcării Şi eu trăiesc sănătos! – SETS pentru acest an şcolar este de 50.000 de elevi din ciclul primar, cu vârste între 9 şi 12 ani din 180 de şcoli din Bucureşti, 1.200 profesori, 200.000 de părinţi şi rude. În următorii 5 ani, vom atinge în mediul şcolar 250.000 elevi, 6.000 profesori şi 1.000.000 membri de familie, la care se vor adăuga, prin portalul www.sets.ro şi comunicarea publică, peste 3 milioane de cetăţeni, inclusiv copii", a declarat Silvia Bucur, Preşedinte Fundaţia PRAIS.  Toţi elevii vor primi gratuit câte o carte educaţională – 2 volume diferite editate pentru 2 ani şcolari. Cărţile promovează beneficiile exerciţiilor fizice zilnice şi alimentaţia echilibrată, sporturile olimpice – valori şi modele de urmat. Învăţătorii şi părinţii vor fi informaţi direct, iar în şcoli se vor derula lecţii deschise susţinute de lideri de opinie. Portalul www.sets.ro va fi o platformă majoră de comunicare către publicul larg, ce va conţine două secţiuni, pentru părinţi şi copii, interviuri video şi scrise de mari personalităţi, precum şi informaţii vaste legate de alimentaţie, sport, stil de viaţă echilibrat. Concursurile şi jocurile on-line vor anima elevii şi îi vor informa. Anual, mişcarea SETS va premia cei mai activi aliaţi ai mişcării: Membri ai Consiliului Ştiinţific, Jurnalişti, Primării, Şcoli, Cluburi SETS şcolare, Profesori coordonatori,  Asociaţii/Companii. Evaluarea impactului mişcării se va face pe baza consultării prin chestionare a elevilor, părinţilor, cadrelor didactice, iar rezultatele vor fi făcute publice.

S-a lansat un nou tratament cu atorvastatină

Torvacard® (atorvastatină) creşte accesul pacienţilor români la tratamentul cu atorvastatină, cea mai studiată statină din lume.

Parteneriat pentru îmbunătăţirea accesului la servicii paliative a pacienţilor diagnosticaţi cu cancer

Hospice Casa Speranţei şi MSD au anunţat un parteneriat cu efecte pe termen lung ce are ca scop îmbunătăţirea şi extinderea serviciilor de asistenţă specializată destinată pacienţilor cu boli...

S-a lansat campania "Cum facem corect detoxifierea de primavara – Forte noi in forme noi"

Compania Vitacare a lansat campania "Cum facem corect detoxifierea de primavara – FORTE NOI IN FORME NOI", o campanie de informare adresata publicului feminin. Detoxifierea in sine presupune mai multe aspecte care implica intregul stil de viata insa, in mod special, o dieta de reechilibrare organica sustinuta de alimente de natura vegetala si suplimente cu extracte active din plante. In general, dietele de slabire, restrictive sunt insotite de lipsa de energie, constipatie, senzatie de foame si o permanenta pofta de dulce.  Este bine cunoscut faptul ca dupa iarna rezervele de vitamine si minerale ale organismului sunt scazute, cantitatea de toxine acumulate crescuta si numarul kg suplimentare atat de mare ca detoxifierea este singura solutie de a reveni la forma maxima. Procesul de detoxifiere ajuta la eliminarea acestor substante nocive din organism, iar rezultatul consta in imbunatatirea tonusului general, in pierderea kilogramelor nedorite si in recuperarea mai rapida din eventualele afectiuni existente. "Vestea buna este ca in aceasta lupta cu toxinele si kg in plus nu suntem singuri. Exista componente ale plantelor care au efect terapeutic si care sunt de un real ajutor in incercarea noastra de a ne redobandi forma si starea de spirit post hibernala. In primul rand o dieta formata numai din cereale integrale, fructe si legume crude si verdeturi de sezon, multa apa si ceaiuri trebuie sa fie sustinuta de o serie de suplimente care contin substante fitochimice ce completeaza dieta de detoxifiere", a declarat Lector Universitar Dr. Lygia Alexandrescu la lansarea campaniei.

Help Net a lansat Clubul Mamelor

Help Net a lansat joi, 17 februarie 2011, Clubul Mamelor, un program pentru viitoarele sau proaspetele mămici şi copiii lor, recomandat şi susţinut de Andreea Marin Bănică. Prin intermediul Cardului de Fidelitate Help Net, mamele vor avea acces în acest nou club exclusivist, creat special pentru a le oferi o serie de beneficii specifice femeilor care experimentează magia maternităţii.Înscrierea în Clubul Mamelor se poate face în orice farmacie Help Net, la achiziţionarea, în baza Cardului de Fidelitate, a unor produse pentru mamă şi copil în valoare de peste 100 lei, din lista celor selecţionate. Fiecare membră a clubului va intra automat în programele Help Net dedicate mamei şi copilului, beneficiind astfel de o serie de avantaje: sfaturi de la farmacişti specialişti, promoţii şi de reduceri de pană la 20% la numeroase produse specifice şi participari la evenimente pe teme despre sarcină, alăptare, nutriţie şi dezvoltare echilibrată, susţinute de cei mai buni medici si specialisti in domeniu. "Am creat acest program pentru că, odată cu aducerea pe lume a unui copil, în fiecare femeie se naşte mama. Ştim cât de important este pentru proaspetele sau viitoarele mămici să beneficieze de atenţie dublă, pentru ele şi pentru copiii lor, astfel încât, prin Clubul Mamelor, le punem la dispoziţie exact acele servicii de care au nevoie si pe perioada sarcinii şi după naşterea copilului. Suntem mereu alături de pacienţii noştri fideli şi încercăm să ne aducem contribuţia pertinent la îmbunătăţirea calităţii vieţii lor, iar Clubul Mamelor, alaturi de Cardul de Fidelitate Help Net, este una dintre cele mai noi dovezi ale implicării şi dedicării noastre", a declarat Isabelle Iacob, Director General Help Net Farma SA.În acest club pot intra şi mamele care nu au încă un Card de Fidelitate Help Net, pentru că acesta se eliberează pe loc, în farmacie, prin simpla completare a formularului de card. Pe lângă beneficiile înscrierii în club, doamnele vor beneficia în continuare şi de reducerea de 5% oferita pe loc la achizitionarea oricarui produs (exceptia celor eliberate in regim compensat sau gratuit)."Sustin Clubul Mamelor si consider acesta actiune benefica pentru tinara mama. Fie ca am trecut sau nu prin asta, stim cu totii cat de greu e sa cresti un copil, astfel ca o mana ajutor este intotdeauna binevenita", a declarat Andreea Marin Banica.

Primul eveniment de anvergura dedicat pietei medicale bucurestene

Sistemul Medical Bucurestean este primul eveniment de anvergura dedicat pietei medicale bucurestene. Evenimentul va avea loc in perioada 7 – 10 aprilie 2011 in Piata Constitutiei.

"Complotul mondial împotriva sănătăţii", o carte care te pune pe gânduri

Se cunosc sumele colosale cheltuite pentru salvarea sistemului bancar. Dar ele sunt derizorii în comparaţie cu ceea ce împart între ele cele patru mari carteluri mondiale: chimie, biotehnologie, agro-alimentar şi medico-farmaceutic.

MSD modernizeaza Centrul de Perfuzii Timisoara

Compania medicala MSD, lider mondial in industria sanatatii, a investit peste 15000 euro in modernizarea Centrului de Perfuzii Timisoara prin achizitionarea de mobilier medical si infuzomat - echipamente necesare in tratarea pacientului cronic reumatologic.Infiintat in anul 2006 de catre Prof. Dr. Dan Ioan Nemes in parteneriat cu echipa MSD Immunology, Centrul de Perfuzii Timisoara din cadrul Spitalului Municipal Timisoara deserveste anual un numar de 1500 pacienti cu diferite afectiuni reumatologice. Poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta si artropatia psoriazica sunt afectiunile reumatologice inflamatorii cele mai frecvent intalnite. Evolutia naturala a acestor boli conduce pacientul catre anchiloza si imobilizare la pat, cu scaderea sperantei de viata  cu pana la 10 – 15 ani.“Nevoile de ingrijire asociate pacientului cronic reumatologic sau pacientului varstnic cu afectiuni reumatologice sunt complexe si variate. Intotdeauna se porneste de la un consult reumatologic combinat cu metode de diagnostic specific pentru care avem nevoie de o serie de investigatii paraclinice speciale. Toate aceste etape constituie baza in certificarea diagnosticului si in formularea unui tratament adecvat. Necesitatea unui centru modern de reumatologie in Timisoara s-a conturat in ultimii ani, care, dotat cu un centru specializat de aplicare a terapiilor moderne perfuzabile, constituie baza succesului in abordarea pacientului cu afectiune reumatismala inflamatorie”, afirma Prof. Dr. Dan Ioan Nemes, Sef Sectie Reumatologie si Recuperare in cadrul Spitalului Municipal Timisoara.“Afectiunile reumatologice reprezinta pentru pacient o serie de cheltuieli financiare considerabile aferente diagnosticarii si tratamentului, la care se adauga cheltuielile de intretinere, deloc de neglijat, avand in vedere ca de cele mai multe ori pacientul este nevoit sa renunte la activitatea sa profesionala.  MSD intelege nevoile pacientilor si sustine sistemul de sanatate romanesc investind semnificativ in diferite programe care faciliteaza accesul pacientilor la schemele de tratament de care acestia au nevoie, la comunicare si educatie medicala, in scopul desfasurarii unei vieti normale cu posibilitate crescuta de reinsertie socio-profesionala. Infiintarea si modernizarea continua a Centrului de Perfuzii Timisoara face parte din efortul MSD de a imbunatati permanent accesul pacientilor la scheme de tratament moderne”, declara Florentin Scarlat, External Affairs & Communications Manager MSD.Centrul de Perfuzii Timisoara, modernizat cu sprijinul MSD, va fi inaugurat in cadrul unei conferinte de presa ce va avea loc miercuri, 16 februarie, in Sectia Reumatologie-Recuperare a Spitalului Municipal Timisoara, incepand cu ora 10.30. Printre participantii la conferinta se numara: Sef sectie Reumatologie si Recuperare Sp.Municip. Timisoara - Prof. Dr. Dan Nemes, Directorul Spitalului Municipal Timisoara - Prof. Dr. Mazilu Octavian, Prof. Dr.Stefan Iosif Dragulescu, Rectorul UMF Victor Babes Timisoara, Prof. Dr. Cretu Octavian si reprezentanti MSD.

Spitalul “M.S. Curie” a primit un aparat medical performant

Spitalul "MS Curie" a primit un echipament medical performant prin campania "42 pentru o sansa".

Un tratament mai eficient pentru glicemia mărită

Lixisenatida, administrată injectabil o dată pe zi, a îndeplinit criteriul principal de eficacitate, cu mai puţine hipoglicemii comparativ cu exenatida, administrată injectabil de două ori pe zi, se arată într-un studiu recent.

Românii iau antibiotice după ureche

Românii sunt campioni la tratamentul cu antibioticele de sinteză şi iau antibiotice după ureche, aşa cum reiese dintr-un studiu al Ministerului Sănătăţii, fără să ceară sfatul medicului, ci doar la îndrumarea prietenilor sau vecinilor.

MS va finaliza anul acesta lucrările la Institutul Oncologic din Iaşi

Cseke Attila, ministrul Sănătăţii a vizitat şantierul noului institut şi a anunţat că anul acesta vor fi alocate de la bugetul de stat peste 520 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor.

150 de cupluri înscrise în campania “Un FIV gratuit pe lună”

În perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2011 s-a desfăşurat campania “Un FIV gratuit pe lună” adresată cuplurilor care prezintă probleme de infertilitate.

6 românce mor zilnic din cauza cancerului de col uterin

România se află pe primul loc în Europa ca rată a mortalităţii pe fondul acestei boli, riscul de deces fiind de 3 ori mai mare la noi faţă de media europeană.

Donează 2 euro prin SMS pentru copiii cu cancer!

Asociaţia Salvează Vieţi demarează cea de-a doua etapă a campaniei „Nu mă ignora”, prin care oricine poate dona 2 EUR prin SMS pentru copiii bolnavi de cancer limfatic.

Un nou test neinvaziv pentru hepatita cronică

HCV GenoFibroTest (marcă înregistrată BioPredictive SAS, Franta), lansat in premieră mondială in toamna 2010 este primul test genomic neinvaziv care anticipează răspunsul la tratamentul antiviral la pacienţii afectati de hepatită cronică cu virus C.

S-a dat startul campaniei “1 pachet = 1 vaccin”

Prin campania “1 pachet = 1 vaccin”, până în prezent, Pampers a reuşit să doneze către UNICEF în România, suma necesară achiziţionarii a 4,6 milioane de vaccinuri.

Medicii se pot angaja chiar dacă nu au luat Rezidenţiatul

Medicii tineri vor avea posibilitatea de a se angaja într-o unitate sanitară, chiar dacă nu au promovat concursul de Rezidenţiat, anunţă Ministrul Sănătăţii care a înaintat proiectul în dezbatere publică.

Teste gratuite pentru depistarea HIV/SIDA

Peste 3000 de teste gratuite pentru depistarea infecţiei HIV/SIDA, în 2011.

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Descoperire șocantă: 3 oameni au murit de cancer după ce au primit organe de la același donator

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

6 greșeli care afectează strălucirea părului tău

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

9 idei ca să folosești mierea în tratamentele de înfrumusețare

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

9 alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

Cum să folosești oțetul de mere pentru piele frumoasă și păr strălucitor

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Olivia Newton-John, diagnosticată cu cancer pentru a treia oară: „Cred că voi învinge“

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

De ce ar trebui să mănânci cât mai des afine

Miso - Ce beneficii are pentru sănătate această pastă

Ananas - Ce beneficii are pentru sănătate?

Robbie Williams, din nou tătic: Are o fetiță născută de o mamă surogat

Nucile - Ce beneficii au pentru sănătate?

8 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea marocană

Când cancerul nu mai e un capăt de drum: Încă o vedetă vorbește despre boala care i-a schimbat viața

Murele - Ce beneficii au pentru sănătate?

Keanu Reeves strânge bani pentru spitalele de copii. De ce nu vorbește despre asta

Cum vor arăta Meghan Markle și Kate Middleton la 60 de ani: Cu riduri și părul alb, dar tot frumoase!

Alimentația în timpul examenelor - Ce trebuie să mănânci pentru concentrare

10 cauze ascunse ale acneei şi modalităţi de a scăpa de ea

Păpușa vie: Fetița cu părul strălucitor cucerește lumea

Ce se întâmplă dacă te tunzi scurt? 7 beneficii neașteptate

Ce se întamplă de fapt atunci când îți trosnești degetele?

;