S-a lansat primul manual de nutriţie pentru şcolarii mici


Facebook Twitter Comenteaza
S-a lansat primul manual de nutriţie pentru şcolarii mici

S-a lansat primul manual de nutriţie, avizat de Ministerul Educaţiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului, introdus ca optional în curicula şcolară din România.

 

Realizat de către bine cunoscutul nutriţionist, Lector Univ. Dr. Lygia Alexandrescu, manualul, studiat ca opţional în şcolile din România începând cu acest an îşi propune să ofere copiilor noştrii, de timpuriu, primele noţiuni despre ce înseamnă în ziua de astăzi o alimentaţie sănătoasă şi totodată îşi propune, cu sprijinul educatorilor să dezvolte la aceştia primele deprinderi ale unei nutriţii echilibrate.

Lygia Alexandrescu: "Alimentaţia echilibrată este esenţială pentru creşterea copiilor noştri şi transformarea lor în adulţi sănătoşi.

Activitatea fizică regulată şi odihna sunt alti doi parametri importanţi în dezvoltarea lor armonioasă. Educaţia nutriţională trebuie să înceapă în copilărie şi principiile acesteia să fie urmate pe tot parcursul vieţii, asigurându-se astfel o stare de sănătate robustă şi un nivel crescut de confort al vieţii, în toate etapele sale. Aşa s-a născut ideea acestui manual, dedicat copiilor din clasa a IV, copii care au deja noţiunile de bază privind corpul uman".

Lucrarea este structurata in patru mari capitole:
1.
Stil de viaţă sănătos – consolidează şi aprofundează cunoştinţele copiilor asimilate la orele de educaţie pentru sănătate
2. Nutrienţi speciali – capitolul prezintă valoarea nutritivă şi energetică a substanţelor conţinute de alimente
3. Piramida alimentară explicată – prezintă grupele de alimente
4. Etichetele alimentelor – prezintă datele cuprinse de etichetele produselor alimentare şi explică modul de citire şi interpretare a acestora.

La finalul lucrării este o programă pentru acest curs opţional, ce poate fi folosită ca atare sau ca sursă de inspiraţie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod