Noutăţi în tratamentul pentru cancerul colorectal


Facebook Twitter Comenteaza
Noutăţi în tratamentul pentru cancerul colorectal

Pacienţii suferind de cancer colorectal metastatic (mCRC) care au primit BIBF 1120* în prima linie de tratament, în combinaţie cu mFOLFOX6 au prezentat o rată mediană de supravieţuire fără progresia bolii de 10,6 luni, potrivit rezultatelor unui studiu prezentat în cadrul Sesiunii Prezidenţiale la ediţia din acest an a Congresului Multidisciplinar European de Cancer (EMCC).

 

BIBF 1120* s-a dovedit la fel de eficient ca bevacizumab, dar cu mai puţine efecte adverse severe, la pacienţii care suferă de cancer colorectal metastatic. Doar 34,1% din pacienţii sub tratament cu BIBF 1120* au raportat orice tip de efecte adverse severe, comparativ cu 53,7% dintre cei care au luat bevacizumab.

Rata de răspuns obiectiv (ORR), ce evaluează scăderea în dimensiuni a tumorii, a fost de 61,2% în cazul grupului de tratament cu BIBF 1120* şi de 53,7% în cazul grupului de tratament cu bevacizumab.

Studiul este în curs de desfăşurare cu scopul de a colecta date despre rata de supravieţuire generală.

Este luată în considerare derularea de studii de fază III, cu populaţii mai mari de pacienţi, pentru a confirma aceste rezultate pozitive şi pentru a investiga mai departe potenţialul BIBF 1120* în tratamentul cancerului colorectal metastatic.

Spre deosebire de alţi inhibitori ai angiokinazei, care au ca ţintă un singur receptor, BIBF 1120* este un triplu inhibitor inovator al angiokinazei, care blochează simultan trei receptori ai factorilor de creştere (VEGFR 1-3, PDGFR alfa şi beta, respectiv FGFR 1-3).i Toate cele trei tipuri de receptori joacă un rol critic în formarea şi întreţinerea vaselor de sânge noi (angiogeneza).
Blocarea lor ar putea duce la inhibarea angiogenezei şi, în cele din urmă, ar putea opri creşterea şi răspândirea tumorii.

„Aceste noi rezultate clinice sunt promiţătoare pentru investigaţiile ulterioare ale BIBF 1120* pe pacienţii care suferă de carcinom colorectal în stadiu avansat. Este foarte important să oferim opţiuni terapeutice pacienţilor noştri, cu cât mai puţine complicaţii severe, lucru ce are o semnificaţie deosebită în cazul pacienţilor aflaţi într-un stadiu avansat al bolii. Mi-aş dori să văd rezultate aprofundate, care să confirme potenţialul BIBF 1120* pe această populaţie de pacienţi”,
a spus Profesorul Eric Van Cutsem, iniţiator al studiului şi Profesor de Medicină Internă la Universitatea din Leuven, Belgia.


Potenţialul BIBF 1120* a fost confimat şi în alte tipuri de cancer, iar în prezent se află în faza a III-a de dezvoltare pentru cancerul pulmonar şi pentru cel ovarian.

Dintre toate tipurile de cancer, cancerul colorectal este a doua cea mai frecventă cauză de deces în Europa, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor, fiind al treilea cel mai frecvent tip de cancer din lume, cu o incidenţă de peste 1 milion de cazuri înregistrate anual.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod