Explozie de energie concentrata intr-un plic

De ce este important aportul de Magneziu si Potasiu? Magneziul si potasiul sunt considerate a fi elemente vitale, fiind activ implicate in majoritatea proceselor fiziologice din organismul uman. Asigura echilibrul hidro-salin al organismului, contractia musculara si transmisia nervoasa, sustin metabolismul si sistemul nervos si pe termen lung sunt extrem de importante pentru sanatatea inimii si a vaselor sangvine.

Promovareata.ro, mai mult decât un site dedicat femeilor din domeniul sanitar

Miercuri, 3 iulie 2013, s-a lansat oficial portalul www.promovareata.ro, un site care se adresează femeilor din domeniul sanitar. Aceasta platformă online reprezintă un serviciu care facilitează crearea de legături și menținerea acestora, între persoanele active din sistemul de sănătate, dar și între acestea și alte persoane interesate.Portalul se adresează comunității profesionale medicale, orientat către îmbunătățirea actului profesional și a actului legislativ. Acesta dorește să promoveze femeile și dezvoltarea lor profesională, prin încurajarea schimburilor de experiență între membrii comunității medicale. Avantajele înscrierii personalului medical pe acest site sunt numeroase: utilizatorii își pot completa profilul în mediul online, beneficiind de oportunitatea de a-și crește propria vizibilitate pe piața de sănătate și oferind colegilor, prietenilor și angajatorilor o imagine profesională corectă. Totodată, persoanele care se înscriu au posibilitatea de a consulta o bibliotecă dotată cu documente din legislația românească și europeană din domeniul sanitar, îți poți gestiona propria imagine, contribuind astfel la îmbunătățirea imaginii sectorului sănătății, dar și al pieței muncii din România. În plus, utilizatorii vor găsi informații utile din sistemul sanitar și interviuri cu povești de succes din sistemul sanitar.Website-ul www.promovareata.ro intenționează să devină o comunitate activă a femeilor din domeniul sanitar, în cadrul căreia utilizatorii să facă schimb de informații și experiență cu colege și colegi din întreaga țară și din afara granițelor țării, împărtășindu-și poveștile de viață și carieră. În acest sens, echipa de implementare a proiectului a pornit într-o caravană de promovare a proiectului, care a cuprins șapte dintre județele țării – Brăila, Vaslui, Iași, Buzău, Vrancea, Bacău, Galați, în perioada 18 -28 iunie 2013. În urma caravanei, comunitatea femeilor din domeniul sanitar a ajuns la peste 1200 de membri. În cadrul conferinței de lansare, invitații au vorbit despre importanța lansării unui astfel de portal pentru femeile din sistemul sanitar și despre plusurile aduse de proiectul ”O șansă pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar” în viața femeilor din acest domeniu.

Cât de periculoase sunt alimentele procesate şi ce ar trebui să mâncăm pentru a fi sănătoşi

Alimentele procesate distrug bacteriile "prietenoase" din intestin, afirmă nutriţionistul Michael Pollan, care militează pentru revenirea în dieta zilnică a alimentelor preparate în casă, care ajută organismul să lupte eficient contra infecţiilor şi a obezităţii.

În România se pot stoca acum gratuit celule stem

Programul de stocare gratuită a celulelor stem este un program implementat și în România de câţiva ani.

Testări gratuite pentru aluniţe în perioada 7 mai - 30 iunie

Ȋn perioada 7 mai- 30 iunie Laboratoarele La Roche-Posay, alături de peste 100 de medici dermatologi parteneri din 18 oraşe, organizează Zilele Protecţiei Solare, eveniment naţional de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare.

Testări gratuite pentru depistarea astmului

Societatea Română de Pneumologie, cu sprijinul companiilor farmaceutice AstraZeneca si Novartis, organizează după data de 12 mai şi până la sfârşitul anului, în 150 de spitale şi policlinici de specialitate, din 40 de judeţe ale ţării, testări gratuite pentru depistarea astmului, în cadrul campaniei „Astmul poate fi controlat!”.

Peste 100.000 de euro investiţi în beneficiul sibienilor cu afecţiuni ortopedice

Peste 100.000 de euro este suma pe care Blocul Chirurgical al secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu ar putea să o obţină printr-o donaţie din partea unei organizaţii internaţionale umanitare.

S-a încheiat proiectul "Şcoala Medicală Europeană"

IHS Medical School anunţă încheierea cu succes a proiectului „Şcoala Medicală Europeană – Instruirea personalului medical pentru tehnologii inovatoare şi proceduri moderne în dializă”, primul program de formare dedicat specialiştilor – medici, asistenţi medicali, statisticieni şi tehnicieni - din centrele de dializă şi nefrologie din România.

Hipertensiunea, cel mai important factor de risc pentru sănătate

Tensiunea arterială crescută este factorul de risc cel mai important, la nivel global, arată unul dintre cele mai mari proiecte de cercetare de acest tip, Studiul Global Burden of Disease, realizat în anul 2010.

70% dintre români nu cunosc metodele de diagnosticare ale cancerului intestinului gros

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România impreuna cu IMAS, au realizat un studiu despre nivelul de informare a populaţiei cu privire la cancer, acordându-se o atenţie sporită cancerului intestinului gros.

Brioşe şi lampioane de "Purple Day", Ziua Mondială a Epilepsiei

Cu ocazia Zilei Mondiale a Epilepsiei (Purple Day), marcata pe 26 martie in peste 50 de tari din lume, Asociatia Pacientilor cu Epilepsie din Romania (ASPERO) continua si in acest an actiunile de informare asupra implicatiilor pe care aceasta boala le are atat pentru pacienti, cat si pentru cei din jurul lor: familie, prieteni, angajati, angajatori.

Consultaţii gratuite pentru tratarea diferitelor forme de acnee

În perioada 25-27 martie 2013 poţi să beneficiezi de consultaţii gratuite pentru tratarea diferitelor forme de acnee întâlnite la adolescenţi şi adulţi.

Se construieşte Casa Mihail, un centru pentru persoanele cu dizabilităţi mintale

S-a demarat proiectul pentru construcţia unui centru pilot de incluziune socială pentru pentru persoanele cu dizabilităţi mintale.

Campania “Sănătos poate fi şi gustos!” aduce o aplicaţie pentru planificarea meselor

Lansarea campaniei “Sănătos poate fi şi gustos!” a avut loc săptămâna aceasta, în cadrul unui eveniment special în care jurnaliştii au discutat cu dr. Simona Tivadar despre importanţa unei alimentaţii sănătoase şi au gătit sub îndrumarea celebrului chef Horia Vîrlan câteva dintre reţetele delicioase.

Luna martie – dedicată luptei împotriva cancerului colorectal

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România continuă şi în acest an, campania de informare cu privire la cancerul intestinului gros, sub sloganul “Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!"

Intâlnire a Clubului “Îmi Doresc Copii” pentru cuplurile cu probleme de infertilitate

Pe 13 martie, de la ora 19.00, în Coffee Grind Bucuresti, cuplurile cu probleme de infertilitate vor putea primi răspunsuri şi îndrumări cu privire la infertilitate în cadrul unei discuţii cu Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar în obstetrică-ginecologie specializat în tratamentul infertilităţii.

Consultatii gratuite pentru tratarea dermatitei seboreice

In perioada 11-13 martie 2013 se organizeaza consultatii gratuite pentru depistarea dermatitei seboreice.

28 februarie - Ziua Internaţională a Bolilor Rare marcată în România

În capitală, bucureştenii sunt aşteptaţi sâmbătă, 2 martie, începând cu ora 14.00, la marşul solidarităţii, ce se va desfăşura din Parcul Cişmigiu (intrarea principală) până la Piaţa Universităţii.

O procedură revoluţionară de îngheţare a celulelor stem, disponibilă şi în România

Cercetătorii de la Etablissement Français du Sang, Aquitaine-Limousin (Franţa) au implementat o metodă nouă pentru multiplicarea celulelor stem procesate din sângele ombilical, pentru a se putea obţine cantitatea necesară unui transplant.

7000 de români şi-au făcut până acum testul gratuit de hepatită C

De la lansarea celei mai vaste campanii de testare gratuită pentru depistarea infecţiei cu virusului hepatitei C, peste 7000 de români au beneficiat de această analiză gratuită.

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Descoperire șocantă: 3 oameni au murit de cancer după ce au primit organe de la același donator

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

6 greșeli care afectează strălucirea părului tău

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

9 idei ca să folosești mierea în tratamentele de înfrumusețare

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

9 alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

Cum să folosești oțetul de mere pentru piele frumoasă și păr strălucitor

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Olivia Newton-John, diagnosticată cu cancer pentru a treia oară: „Cred că voi învinge“

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

De ce ar trebui să mănânci cât mai des afine

Miso - Ce beneficii are pentru sănătate această pastă

Ananas - Ce beneficii are pentru sănătate?

Robbie Williams, din nou tătic: Are o fetiță născută de o mamă surogat

Nucile - Ce beneficii au pentru sănătate?

8 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea marocană

Când cancerul nu mai e un capăt de drum: Încă o vedetă vorbește despre boala care i-a schimbat viața

Murele - Ce beneficii au pentru sănătate?

Keanu Reeves strânge bani pentru spitalele de copii. De ce nu vorbește despre asta

Cum vor arăta Meghan Markle și Kate Middleton la 60 de ani: Cu riduri și părul alb, dar tot frumoase!

Alimentația în timpul examenelor - Ce trebuie să mănânci pentru concentrare

10 cauze ascunse ale acneei şi modalităţi de a scăpa de ea

Păpușa vie: Fetița cu părul strălucitor cucerește lumea

Ce se întâmplă dacă te tunzi scurt? 7 beneficii neașteptate

Ce se întamplă de fapt atunci când îți trosnești degetele?

;