Alergările uşoare sunt ideale pentru sănătate

Alergările uşoare, de trei ori pe săptămână, fiecare sesiune având între 20 şi 50 de minute, au efecte pozitive asupra sănătăţii şi sunt mai sigure, comparativ cu alergările intensive, potrivit unui studiu citat de ziarul britanic Daily Mail.

Persoanele care aleargă foarte mult, în sesiuni intensive şi dese, au un risc de deces mai mare comparativ cu cel al persoanelor care au un stil de viaţă sedentar, potrivit cercetătorilor, care spun că adepţii unui program de alergat (jogging) în ritm mai calm sau moderat au cel mai mic risc de deces.

Studiul prezentat vine să confirme o serie de alte cercetări care au arătat că exerciţiile fizice foarte intense nu sunt benefice sănătăţii, notează agenția Mediafax.

Cercetări anterioare au sugerat că activităţi precum maratoanele, triatloanele şi cursele de ciclism pe distanţe foarte lungi pot cauza schimbări structurale ale inimii şi arterelor principale, care în cele din urmă pot duce la daune de durată.

Oamenii de ştiinţă danezi au urmărit 1.098 de practicanţi sănătoşi ai joggingului şi 413 persoane sănătoase, dar care nu practicau alergările, timp de 12 ani.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod