Ochii sau sânii?

Bărbaţii sunt intimidaţi de sânii femeilor. Din acest motiv uităm culoarea ochilor voştri. În timpul unei conversaţii, privim mai mult în jos ca să ne putem concentra. Ţinem minte, mai

De Ziua Îndrăgostiţilor, să facem dragoste sau sex?

Habar n-avem ce să facem de Ziua Îndrăgostiţilor. În principal, noi ne dorim sex şi pentru ca să-l obţinem, cumpărăm flori. În mintea unui bărbat, sexul e acelaşi lucru cu dragostea. Cred

De ce ne luăm amante, colecţionăm timbre sau ne jucăm cu flacăra violet?

Gâfâiam pe scări cu două plase într-o mână şi cu două în cealaltă. În timp ce urcam treaptă cu treaptă mă gândeam că strămoşii mei veneau acasă cu căprioara în spinare şi

Despre pantofi, cu indiferenţă

Sunt sigur că aţi observat cât de aiurea suntem încălţaţi. Asta pentru că noi nu ne gândim niciodată la pantofi. Îi schimbăm când se rup ăia vechi sau când aţi ajuns la exasperare şi

De ce taci?

Poate crezi că e mai uşor. Poate crezi că e mai simplu să nu vorbeşti cu partenerul tău. Dar tot ce nu-i spui nu dispare, se strânge acolo între voi. Şi, zi după zi, se ridică un zid care până la urmă o să vă separe.

De ce vrei silicoane?

Ştiu, prima ta reacţie e să spui că nu vrei silicoane. Că n-ai vrut niciodată şi nici nu te gândeşti la asta. Dar e doar o reacţie. Nu există femei mulţumite de felul cum arată. Întotdeauna, când te uiţi în oglindă descoperi ceva ce te nemulţumeşte la tine şi asta oricât de bine ai arăta.

De ce îţi place la cumpărături?

De ce nu? Cumpărăturile sunt, în acelaşi timp, motiv de relaxare, dar şi de stres. Plimbarea prin magazine te încântă, dar faptul că nu-ţi găseşti pantofii potriviţi, la preţul potrivit te scoate din minţi.

De ce îţi place bârfa?

Pentru că îţi place să afli lucruri noi. Îţi place să comentezi, îţi place să ai un punct de vedere. Bârfa e un gest de proastă creştere în momentul în care are conotaţie negativă. În momentul în care desfiinţează pe cineva. În momentul în care judecă.

De ce nu te ierţi?

Nu e nimeni perfect. Tu de ce crezi că nu poţi greşi? Nu trebuie să-i ierţi întotdeauna pe ceilalţi şi să te învinovăţeşti numai pe tine. Iertarea înseamnă s-o faci şi faţă de tine. De fapt, cea mai multă energie o pierdem judecându-ne, o pierdem făcând promisiuni că a doua oară nu mai facem, deşi nu asta e ideea.

De ce ţipi la copilul tău?

Ţi l-ai dorit atât. Ai făcut atât de multe sacrificii, ai tremurat pentru el, n-ai dormit nopţile, l-ai hrănit şi, acum, ai momente în care reacţionezi violent la problemele lui.

De ce nu mai zâmbeşti?

Nu eşti singura care are probleme. Dar, bineînţeles, ale tale sunt cele mai importante. Cu toate că, dacă ridici privirea din pământ, vei vedea oameni mai îngreunaţi de viaţă decât tine şi mult mai veseli.

De ce îţi plac dulciurile?

Pentru că sunt bune. Şi, mai ales, ai nevoie de ele când eşti deprimată. Da, ai văzut în filme. Fetele frumoase plâng în faţa televizorului, mănâncă îngheţată şi nu se îngraşă. Problema ta e că nu faci parte din acea categorie sau că asta se întâmplă numai în film. La tine se depune imediat.

De ce îţi plac declaraţiile de dragoste?

Nici măcar nu te-ai întrebat. Îţi plac şi gata. Plângi la filme şi starea de iubire o consideri unică. Nicio femeie nu rămâne indiferentă la o declaraţie de dragoste.

De ce n-ai bani?

Ţi se termină atât de repede că de la o lună la alta trebuie să împrumuţi. Eşti tot timpul datoare şi asta te stresează. Ai vrea un salariu mai mare, dar acum e criză şi e greu să-l obţii. Îţi cauţi o slujbă nouă, mai bine plătită, dar şi asta e dificil. Într-un fel, ai senzaţia că te afli într-un labirint în care ţi-e imposibil să găseşti o cale de ieşire.

De ce eşti pesimistă?

Te-au năpădit gândurile negre? Crezi că nimic bun nu se mai poate întâmpla în viaţa ta? Te-a răpus rutina? Fiecare zi seamănă cu cealaltă? Fiecare dintre noi ne-am întâlnit cu aceste simptome ale depresiei. Trăim într-o lume complicată, plină de provocări şi de stres. Nu e o ruşine să recunoaştem că uneori nu mai facem faţă.

De ce eşti sedentară?

Ţi-ai propus să slăbeşti. Ai încercat toate curele de slăbire, dar n-ai reuşit. Te-ai îngrăşat, te simţi obosită, eşti stresată şi nu te mai bucuri de viaţă. Te gândeşti mereu că nu eşti suficient de atrăgătoare şi arunci banii pe haine. Asta, pe moment, te face să te simţi bine, dar când ajungi acasă şi îţi pui rochia nouă, imaginea ta din oglindă te scoate din minţi.

De ce eşti grasă?

Cel puţin asta crezi despre tine. Un proverb englez spune că niciodată nu eşti suficient de bogată şi suficient de slabă. Există o greutate ideală pe care ai depăşit-o de sărbători, iar acum te lupţi să te transformi în foto-model.

Îţi place ceea ce faci?

Dacă întrebarea asta e pusă de o prietenă, ai răspunde că nu. Dă bine să pari plictisită de job-ul tău. Poate chiar eşti nemulţumită. Munceşti mult, eşti plătită puţin. Simţi că meriţi mai mult. Şi poate ăsta e adevărul, dar trăieşti într-o lume reală, iar realitatea e puţin mai complicată.

De ce ţi-e frică?

Sunt multe cuvinte pe care nu le spui din teamă. Nu vrei ca el să-şi facă o părere greşită despre tine. Nu vrei ca alţi oameni să te judece. De multe ori te cenzurezi. De multe ori faci gesturi în care nu crezi şi te comporţi altfel, doar pentru a părea altceva. Ţi-e teamă.

Îţi place să găteşti?

Gătitul s-a demodat în zilele noastre. Nu mai e o condiţie ca să te măriţi, dar sunt multe femei cărora le place s-o facă şi sunt mulţi bărbaţi care apreciază o ciorbă bună.