Unde pleacă bărbaţii când rămân?

De când sunt căsătorit, adică de 15 ani, deseori m-am gândit ce mă face să rămân lângă soţia mea sau ce m-ar face să plec. Mi-am dat seama că răspunsul la o astfel de întrebare

De când sunt căsătorit, adică de 15 ani, deseori m-am gândit ce mă face să rămân lângă soţia mea sau ce m-ar face să plec. Mi-am dat seama că răspunsul la o astfel de întrebare complicată e foarte simplu şi, de fapt, e răspunsul din spatele fiecărei relaţii lungi.

Fiecare bărbat, indiferent dacă e căsătorit, divorţat sau într-o relaţie îşi doreşte şi altceva. Şi aici nu e vorba numai de femei. Bărbaţii îşi doresc mai mulţi bani, maşini noi, copii, recunoaştere, propria afacere.

Mereu sunt în competiţie cu ei însuşi sau cu ceilalţi. Mereu au câte un obiectiv, câte un vis. Chiar şi cei care nu vorbesc niciodată despre asta.

Cred că un bărbat e stabil într-o relaţie dacă are ceva experienţă cu femeile şi dacă el însuşi e în căutarea unei relaţii stabile. Cele mai multe dintre femei vor relaţii stabile. Stabilitatea e o nevoie intimă. Toate încercările lor e să găsească o relaţie care să dureze. Bărbaţii au etape în care încearcă să descopere partenera ideală.

Nu fac parte din categoria celor care cred că în viaţă avem parte de o singură dragoste, dar nici dintre cei care cred că dragostea e infinită.

Un bărbat poate iubi două-trei femei, în funcţie de etapa în care e, dar va avea puţine relaţii de durată. E vorba doar de relaţiile pe care el le alege şi consideră că merită să investească în ele.

Chiar dacă bărbaţii nu părăsesc decât rareori o femeie, pot face totul ca să fie părăsiţi, dar în momentul în care consideră că au o relaţie care şi-ar dori să dureze, sunt liniştiţi. Detaşarea, la mulţi bărbaţi, e o dovadă de echilibru. O dovadă că se află în locul unde şi-au dorit să ajungă.

Dar, până la urmă, reuşita unei relaţii se bazează pe dragoste, pe capacitatea de a iubi în fiecare zi, pe dorinţa de a fi alături de o anumită persoană.

E un moment în care iubirea pare că dispare.

Dar asta vine după mult timp. Dacă îi întreb pe părinţii mei de ce stau împreună, vor ridica din umeri, dacă îi întreb dacă se mai iubesc, vor face la fel. După 40 de ani ei nu mai văd viaţa altfel, decât împreună.

Şi chiar şi acum se mai ceartă şi se mai ameninţă unul pe celălalt că divorţează.

Nu ştiu ce-l face pe un bărbat să plece sau să rămână, dar ştiu că are mare legătură cu femeia de lângă el.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod