Cazul Șerban Huidu și cei care mor degeaba pe șoselele patriei

Vedeta TV a ajuns din nou în atenţia opiniei publice din România, după ce, la sfârșitul anului trecut, era să-şi piardă viaţa într-un accident la schi. De data aceasta, situația e și mai

Vedeta TV a ajuns din nou în atenţia opiniei publice din România, după ce, la sfârșitul anului trecut, era să-şi piardă viaţa într-un accident la schi. De data aceasta, situația e și mai dramatică. În urma unei ciocniri violente, trei persoane au murit. Automobilul condus de Huidu a intrat pe contrasens și a strivit o Dacie Logan.

Pe micile ecrane, opiniile sunt împărțite. Unii vor să i se taie capul lui Huidu, alții vorbesc de blestem și sunt îngroziți de tragedia cârcotașului.

Nu știu ce s-a întâmplat acolo, am citit, dar episodul încă e în ceață.

Ceea ce știu e că Huidu n-ar fi trebuit să conducă. După ce a suferit o lovitură violentă la cap cu mai puțin de un an în urmă, după ce a stat internat în spital mai bine de o lună și apoi a fost nevoit să reînvețe să vorbească, nu ar fi avut voie să șofeze. Nu știu dacă mai lua medicamente, dar în mod sigur se afla sub supravegherea unui medic. E imposibil să te refaci sută la sută, în mai puţin de un an, după un asemenea traumatism.

Şi aici apare o altă problemă.

Incapacitatea poliției Române de a face ordine pe șoselele din țară. În fiecare an, mor în accidente de automobil peste 2.000 de persoane. Dispare câte o comună și asta nu pare să deranjeze pe nimeni. În fiecare an se fac propuneri de schimbare a legislației rutiere, dar, parcă modificările sunt făcute să reducă amenzile, nu să le mărească. Nebunii șoselelor n-au nicio treabă. Se filmează cu 200 la oră pe DN1 și apoi postează isprava pe YouTube. La semafoare se trage cu pistolul, iar claxonatul e doar un alt fel de înjurătură.
Când pleci de acasă cu mașina parcă te duci la luptă.

Ce i s-a întâmplat lui Huidu e efectul anarhiei de pe șosele. Dacă se respectau regulile, vedeta de la  PrimaTV nu ar fi avut voie să conducă.  Eventuala revenire la volan ar fi trebuit să se facă numai cu acordul medicului. Așa, avem trei morți și mai multe vieți distruse şi, probabil, niciun vinovat.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod