Campioană la ultramaraton, agresată sexual în Budapesta. Refuză să-și ascundă vânătăile și are un mesaj direct: „Fugi!“

Fuga-i sănătoasă, dar din păcate nu ajută mereu. O alergătoare de ultramaraton din Ungaria a pornit o campanie impresionantă după ce a fost agresată sexual în timp ce alerga în Budapesta.

Experiența traumatizantă prin care a trecut campioana maghiară de ultramaraton Viktória Makai reprezintă un coșmar pentru orice femeie care are ca pasiune alergarea. Pe 14 octombrie 2018, în timp ce se antrena în Budapesta, ea a fost atacată brusc pe o stradă de un individ care a prins-o și a trântit-o la pământ, lovind-o cu pumnii în cap până i-a dat sângele și a abuzat-o sexual.

De neînțeles este faptul că în timp ce agresorul o bătea cu sălbăticie, mai multe mașini au trecut pe lângă ei, dar nimeni nu a oprit.

"Am alergat pe trotuar ca să cer ajutor. Acolo era o mașină care venea spre mine, dar a trecut mai departe. Mă lovea într-una în cap și urla la mine să nu mai țip", a povestit ea.

Șansa Viktóriei a fost că soțul ei a căutat-o și a prevenit o altă tragedie, altfel incidentul s-ar fi putut termina mai rău. După ce agresorul a fugit, el și-a dus soția la spital. Poliția l-a arestat în aceeași zi pe individul care a agresat-o și l-a pus sub acuzare, relatează publicația Sportagvalaszto, citată de Bored Panda.

"Am fost puțin suspicioasă când l-am auzit alergând în urma mea, dar nu am crezut că fuge după mine.
Alergam într-o zonă sigură, un cartier select și aglomerat. Știu bine ce este sigur și ce e periculos. Nu am făcut nicio greșeală, dar atacul tot s-a întâmplat. Îi datorez viața soțului meu. Nu există siguranță 100%. Siguranța este ceea ce îți permite să trăiești o viață fără griji în modul în care ți l-ai imaginat pentru tine. Soluția ta e cea mai bună"
, a explicat ea.

După externarea din spital, Viktória, mamă a doi copii, a refuzat să stea în casă și să aștepte vindecarea rănilor cumplite de pe față.
Sportiva a lansat campania antiviolență "Run Away/Fugi" și a vorbit despre experiența ei dureroasă.

"Sperăm să generăm idei provocatoare care să ne ajute să ne sporim siguranța. E binevenită orice acțiune care poate ajuta această cauză importantă. Poate că mesajele acestei campanii va ajuta alte persoane să-și spună povestea sau să primească sprijinul de care au nevoie"
, a declarat Viktória presei din țara sa.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod