Între Audrey Hepburn și Angelina Jolie: 60 de ani în care femeile s-au schimbat

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
Dosar Eva. În anii '50, femeile mâncau friptură fără restricții, nu mergeau la sală, dar aveau talie de actrițe. Astăzi au măsuri mai mari și înfruntă o groază de provocări.

Privind fotografiile din acele vremuri, nu-ți vine să crezi: cum reușeau femeile atunci să arate atât de bine cu atât de puțin? În 1954 feminitatea nu se bucura de atâta atenție ca acum. Doamnele n-aveau atâtea cosmetice, n-aveau atâtea informații despre sănătate, nutriție și modă, n-aveau carduri cu care să cumpere fel de fel de "produse-minune", mâncau și fumau fără restricții, dar arătau grozav. Creșteau copii, dereticau prin casă, își așteptau bărbații să vină de la serviciu sau munceau cot la cot cu ei, iar în weekend-uri, la petreceri și în vacanțe arătau splendid.400de calorii în plus consumă acum zilnic, în medie, femeile în comparație cu anii '50
Vremurile s-au schimbat însă, și odată cu ele s-au schimbat și femeile. Acum sunt mai mari, la propriu! Daily Mail scrie că astăzi mărimea medie a tălpilor o depășește cu două numere și jumătate pe cea a femeilor din anii '50. Așadar, cât de mult s-au schimbat femeile, din epoca în care Audrey Hepburn până în cea a Angelinei Jolie? Și mai ales, de ce?

Daily Mail apelează la datele statistice pentru a sublinia această transformare.
În 1954, femeia avea, în medie, o înălțime de 1,57 metri și cântărea 61,68 kilograme. La asemenea dimensiuni, corpul avea forma seducătoare a paharului înalt de șampanie, cu măsuri de fotomodel: măsura 36B la bust, 99 de centimetri la șolduri și doar 68 în talie.

Astăzi, însă, potrivit datelor înregistrate de UK National Sizing Survey, femeile au luat proporții. Sunt mai înalte, cu o medie de 1,62 metri - lucru ce poate fi pus pe seama alimentației din perioada intrauterină și a copilăriei, care favorizează creșterea oaselor - dar sunt și mai grele cu 3,18 kilograme, cu o medie de 64,86 kilograme.

Formele corpului au devenit mai generoase: măsura 38DD la bust, 101 centimetri la șolduri (cu doi mai mult) și 86 de centimetri la talie, cu 18 mai mult! Diferența este remarcabilă: în 1954, cele mai multe doamne purtau rochii măsura M, astăzi îmbracă XL.

Aceste date, reprezentative pentru femeile din Marea Britanie, relevă cât de mult s-a schimbat sexul frumos de-a lungul ultimelor șase decenii. Femeile au devenit mai corpolente - mai înalte și mai plinuțe.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gigel pe 22 Sep 2014, 10:55
    Da da pe vremea aia

    actritele erau alese cu grija din categoria "exemplare de rasa" ... Audrey Hepburm, Sofia Loren, Ingrid Bergam, Katie Hepburn - ce actrite da si ce femei!! Liz Taylor alt exemplar de rasa - si se zice ca si sugea destul wisky da totusi .. Sau cea mai frumoasa femeie : Raquel Welch care si la peste 50 de ani fara operatii chirugicale Da nu va faceti griji .. si la actori stam la fel. Astia de azi sunt baietei si la 50 de ani pe cand un James Dean era "barbat" si cand avea 20 de ani... In plus si moda era mai .. feminina ! Iar cu pantofii .. pai si la noi feneile au devenit mai .. tapaligoase!! Prin 66-68 una cu pantofi 39 era cam de ras azi ... nu numa "alea" au picioru' mare da cam multe poarta 40-41

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod