Între Audrey Hepburn și Angelina Jolie: 60 de ani în care femeile s-au schimbat

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.

În anii de după Război, o mașină de spălat era un lux pe care puțină lumea și-l permitea


Alimentația era diferită. Dar nu doar aceasta - viața în sine era cu totul altul. Când erau acasă, femeile nu aveau timp pentru relaxare. Doar un sfert din familii aveau o mașină de spălat, așa că rufele erau spălate de mână, o sarcină dificilă, care mânca mult timp, dar ardea sute de calorii.

Cu mult mai multe decât acum, când apeși pe buton și treaba-i gata.

O parte a problemei provine din faptul că mâncarea s-a ieftinit în ultimele decenii în comparație cu anii '50Carina Norris, nutriționist
În plus, doar 15% din populația britanică, în general bărbați, deținea o mașină. Dacă femeile doreau să ajungă undeva, pur și simplu mergeau pe jos, pentru că transportul în comun nu era atât de dezvoltat ca acum.
Astăzi, 80% din cetățenii din Marea Britanie au automobil. Saltul este asemănător în România, numai că a înregistrat o creștere explozivă în ultimii 25 de ani.

Așadar, în anii '50, femeile petreceau în medie trei ore pe zi muncind în casă, o oră mergând la magazine, o oră pentru cumpărături și o oră pregătind masa.
Acest ritm ardea 1.092 de calorii.
Astăzi, femeile "topesc" doar 556 de calorii, muncind în medie puțin peste o oră în casă, gătind cam 30 de minute, și dedicând 30 de minute altor activități, precum exerciții ușoare, notează Daily Mail.

Pentru femeia modernă, "bombardată" cu mesaje despre silueta ideală și metode de slăbit, o friptură e o plăcere vinovată pentru care se alege cu o sumedenie de regrete și depune jurământ după jurământ că nu se va mai repeta.
Obsesiile ei sunt caloriile, zahărul, sarea, grăsimea. Și cu toate astea, încă nu-i destul.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gigel pe 22 Sep 2014, 10:55
    Da da pe vremea aia

    actritele erau alese cu grija din categoria "exemplare de rasa" ... Audrey Hepburm, Sofia Loren, Ingrid Bergam, Katie Hepburn - ce actrite da si ce femei!! Liz Taylor alt exemplar de rasa - si se zice ca si sugea destul wisky da totusi .. Sau cea mai frumoasa femeie : Raquel Welch care si la peste 50 de ani fara operatii chirugicale Da nu va faceti griji .. si la actori stam la fel. Astia de azi sunt baietei si la 50 de ani pe cand un James Dean era "barbat" si cand avea 20 de ani... In plus si moda era mai .. feminina ! Iar cu pantofii .. pai si la noi feneile au devenit mai .. tapaligoase!! Prin 66-68 una cu pantofi 39 era cam de ras azi ... nu numa "alea" au picioru' mare da cam multe poarta 40-41

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod