Între Audrey Hepburn și Angelina Jolie: 60 de ani în care femeile s-au schimbat

Dita Von Teese, vedeta show-ului burlesc, într-o imagine care recompune decorul obișnuit al unei femei casnice din deceniul cinci al secolului trecut


Stresul de a face față nevoilor crescânde la serviciu și în familie contribuie mult la creșterea în talie a femeilor. "Cortizolul este unul dintre hormonii pe care îi producem când sunt stresați și ne face să ne îngrășăm în zona mijlocului", spune Dr Amina Aitsi-Selmi, medic specialist în tratarea obezității, citată de Daily Mail.



1.092de calorii ardea, în medie, o femeie în activitățile zilnice desfășurate în anii '50. Astăzi, consumul e de 556 calorii.
Ar mai fi un factor, amintit de Angela Dowden: vinul. În anii '50 era un lux inimaginabil pentru o femeie de condiție medie să bea un pahar de vin. De cele mai multe ori, damele obișnuite nu se interesectau cu alcoolul de la o săptămână la alta. Când beau și ele ceva, o făceau doar la ocazii - un pic de sherry sau un bitter cu lămâie.
Astăzi, un pahar de vin e ceva banal pentru cele mai mult femei.
Și nu doar aportul caloric al alcoolului este problema, spune nutriționistul Angela Dowden, citată de Daily Mail: "Alcoolul crește apetitul pentru carbohidrați care afectează metabolismul, favorizând depunerea grăsimii în jurul taliei. Nu doar că e dăunător pentru cele mai multe femei, dar e îngrijorător pentru că grăsimea este foarte periculoasă, fiind legată de atacurile de cord și de diabet".

Specialiștii lămuresc și misterul tălpilor mai mari. Un studiu publicat săptămâna trecută de The College of Podiatry din Londra a descoperit că talpa a devenit mai lungă și mai lată, adaptându-se la dimensiunile mai mari ale corpului.
Iar dacă aveți impresia că asta e doar o tendință britanică, uitați-vă la copiii de acum. Peste câțiva ani vom trece și noi prin acest proces. Dacă nu cumva o facem deja...

 

Foto: Hepta, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gigel pe 22 Sep 2014, 10:55
    Da da pe vremea aia

    actritele erau alese cu grija din categoria "exemplare de rasa" ... Audrey Hepburm, Sofia Loren, Ingrid Bergam, Katie Hepburn - ce actrite da si ce femei!! Liz Taylor alt exemplar de rasa - si se zice ca si sugea destul wisky da totusi .. Sau cea mai frumoasa femeie : Raquel Welch care si la peste 50 de ani fara operatii chirugicale Da nu va faceti griji .. si la actori stam la fel. Astia de azi sunt baietei si la 50 de ani pe cand un James Dean era "barbat" si cand avea 20 de ani... In plus si moda era mai .. feminina ! Iar cu pantofii .. pai si la noi feneile au devenit mai .. tapaligoase!! Prin 66-68 una cu pantofi 39 era cam de ras azi ... nu numa "alea" au picioru' mare da cam multe poarta 40-41

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod