Sănătate. Cum arată lista de cumpărături a unui vegetarian

Vegetarienii sunt mai informaţi despre calităţile alimentelor pe care le consumă şi mai conştienţi că trebuie să evite cât mai mult chimicalele produselor obişnuite din comerţ


Calciul este absolut necesar pentru a menţine sănătatea sistemului osos. Necesarul zilnic pentru adulţi este de 1200 de miligrame şi poate fi găsit într-o varietate de alimente vegetariene cum ar fi broccoli, iarba de mare şi multe superalimente, cum sunt pudrele din spirulina, chia, chlorella, orz verde şi iarba de grâu.



Vitamina B12 le lipseşte de obicei vegetarienilor care nu mănâncă ouă şi lactate, aşa că ei o vor lua din alge, soia sau ciuperci. Vitamina B12 întreţine sănătatea celulei nervoase, previne demenţa şi bolile degenerative grave. Specialiştii în nutriţie atrag atenţia că sunt necesare suplimente de vitamine din complexul B în general, şi în special de vitamina B6 şi B12 pentru funcţionarea normală a organismului. O variantă uşoară şi gustoasă pentru consumul de ciuperci şi soia sunt cremele tartinabile din leguminoase şi nuci sau pateurile din ciuperci shiitake ori soia.


Republica BIO este şi producător de fructe şi legume bio, dar a preferat să devină în prima fază un retailer online de încredere, care comercializează doar produse certificate ecologic, şi va pune în vânzare, cel mai probabil de anul viitor şi producţia de legume şi fructe din fermă proprie.

Proiectul Republica BIO a pornit în februarie 2014, iar în martie 2015 s-a deschis oficial magazinul online. În spate se află o echipă de 10 colegi, toţi cu experienţă în corporaţii cunoscute, care au deprins atenţia la detaliu şi la nevoile clienţilor, la acestea adăugându-se plăcerea de a lucra pentru un business care aduce sănătate oamenilor.
"Noi vindem sănătate şi o viaţă mai bună", îi place să spună lui Ciprian Stancu, fondator al proiectului.

Magazinul online Republica BIO ce comercializează doar produse certificate bio, de la mâncare, suplimente nutritive sau seminţe, până la cosmetice şi detergenţi, se remarcă printr-un client service extrem de atent. Acesta a generat repede o bază mare de clienţi şi susţinători, comunitatea de Facebook ajungând la aproape 17,000 de fani în numai 5 luni.

 

Foto: Depositphotos, Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod