Medici

Cei mai amuzanți medici! Te fac să uiți de durere cu simțul umorului

Cei mai amuzanți medici! Te fac să uiți de durere cu simțul umorului

Nu e o veselie să mergi la medic, nici măcar atunci când nu te doare nimic și trebuie să-ți faci doar un control de rutină.

Pozitia studentilor medicinisti fata de noul rezidentiat

Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR), organizatie nonguvernamentala si non-profit ce reprezinta majoritatea studentiilor medicinisti, saluta premisele unui management corespunzator desfasurarii si admiterii in programele de rezidentiat, dupa cum reies acestea din...

Ministrul Sanatatii: Legea salarizarii este echitabila

Noua grila de salarizare pentru sistemul sanitar este una echitabila, declara ministrul Sanatatii, dr. Ion Bazac.

Fonduri pentru plata medicilor scolari

Din 2010, autoritatile locale vor beneficia de fonduri pentru plata medicilor scolari, special repartizate de la bugetul de stat.

Colegiul Medicilor din Romania - nemultumit de legea salarizarii unice

Colegiul Medicilor din Romania isi manifesta nemultumirea ca proiectul legii salarizarii unice a bugetarilor nu a fost insotit de dezbateri, ci doar de informatii trunchiate.

Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu au facut tot ce se putea pentru copilul de 6 luni

In data de 27 iulie 2009, ora 16.32, copilul de sase luni a fost adus de ambulanta la Unitatea de Primiri Urgente in stare generala extrem de grava, in soc comatos. Desi medicii au inceput imediat masurile de resuscitare, la aproximativ doua ore din momentul preluarii de catre echipa medicala, a...

Legea unica a salarizarii bugerarilor ii nemultumeste pe medici

Proiectul de lege privind salarizarea unica incinge spiritele. Astfel, Colegiului Medicilor din Romania solicita in mod imperativ consultari in vederea indreptarii inechitatilor cuprinse in aceste proiect, care, potrivit reprezentantilor Colegiului, ii afecteaza grav pe medici.

Expozitie cu aparatura medicala de ultima generatie

Intre 23 si 25 aprilie, ROMEXPO organizeaza cea de-a XIX-a editie a expozitiilor dedicate sistemului de sanatate publica si privata.
Britanicii au inventat spray-ul care previne ejacularea precoce

Britanicii au inventat spray-ul care previne ejacularea precoce

Medicii britanici au inventat spray-ul care ii ajuta pe barbati sa mentina erectia de sase ori mai mult, informeaza The Sun. Ejacularea precoce poate distruge relatii, fiind si o problema comuna, peste 40% dintre barbati suferind din cauza acesteia.

Se cauta solutii pentru cei 3.000 de absolventi ramasi in afara rezidentiatului

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat intr-o vizita la Tg. Mures ca, impreuna cu ministrul Sanatatii, va cauta solutii pentru absolventii Facultatii de Medicina care nu au intrat in rezidentiat.

Medicii nu sunt interesati sa intre in sistemul sanitar romanesc

Doar 341 de candidati s-au inscris la concursul pentru ocuparea celor 1919 de posturi vacante la nivelul tarii si deblocate de catre Ministerul Sanatatii. In Harghita, Ialomita, Satu Mare si Vrancea exista un singur candidat inscris la nivelul judetului. Pentru cele 962 de posturi alocate...

Posturile scoase la concurs pentru medici ar putea sa ramana neocupate

Potrivit datelor directiilor judetene de sanatate publica, locurile pentru medici scoase la concurs de Ministerul Sanatatii nu se vor ocupa.

3.000 de posturi pentru medici scoase la concurs

Ministerul Sanatatii a scos la concurs 3.000 de posturi pentru medici, cea mai mare parte fiind pentru orasele mici.

Exercitiile intense si de scurta durata previn diabetul

Potrivit health24.com, un studiu publicat de BMC Endocrine Disorders Journal a evidentiat legatura dintre exercitiile fizice intense, de scurta durata, si imbunatatirea metabolismului. Exercitiile scurte dar intense, efectuate de cateva ori pe saptamana, pot reduce riscul aparitiei diabetului...
Ministerul Sanatatii pune la dispozitie cetedoare@ms.ro

Ministerul Sanatatii pune la dispozitie cetedoare@ms.ro

Linia telefonica gratuita lansata de Ministerul Sanatatii ieri, 26 ianuarie, menita sa faciliteze sesizarea deficientelor din sistemul de sanatate, a fost supraaglomerata si s-a blocat, la numai cateva ore dupa ce a fost facuta publica...

Te nemultumeste ceva din sistemul medical? Suna gratuit aici!

Pacientii si medicii care s-au lovit de unele nereguli din sistemul de sanatate si vor sa le reclame pot sa apeleze gratuit numarul 0800800885.

Colegiul Medicilor despre blocarea posturilor medicilor

Colegiul Medicilor din Romania a analizat impactul pe care Ordonanta de Urgenta nr. 223 din 30 decembrie 2008 privind unele masuri de reducere a unor cheltuieli bugetare il va avea pentru sistemul de sanatate si pentru cariera profesionala a medicilor.

Ministerul Sanatatii este solidar cu medicii pensionari

Ion Bazac, ministrul Sanatatii va propune in cursul acestei zile primului-ministru, Emil Boc rectificarea Ordonantei 230/2008 privind modificarea unor acte normative in domeniul pensiilor din sistemul public, pensiilor de stat si a celor de serviciu.
Medicii de famile sustin campania de vaccinare impotriva HPV

Medicii de famile sustin campania de vaccinare impotriva HPV

Medicii de familie sunt ingrijorati de evolutia periculoasa pe care o are lansarea unui pas asteptat in preventia uneia dintre bolile frecvent responsabile de decesul atator femei din Romania. Iata care este pozitia medicilor de familie cu privire la vaccinarea impotriva HPV:"Intelegem ca...

Consulta medicul prin telefon

Serviciile medicale sunt disponibile acum si prin telefon, videoconferinta sau direct din fata computerului, prin pachetul Medic4you, oferit de Orange si Medic4all.

Lectii de cardiologie pe o "cyber-inima"

Cei mai buni cardiologi britanici au realizat o inima virtuala cu ajutorul tehnologiei tridimensionale. In acest fel studentii la medicina de la Universitatea din Londra vor invata tainele cardiologiei fara a mai avea nevoie de pacienti reali.