Colegiul Medicilor, solidar cu personalul medical care va intra in greva generala

Potrivit prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, sistemul sanitar din Romania este intr-o criza fara precedent. Tensiunea in care traiesc personalul medical pus sa improvizeze si asteptand cu disperare deblocarea fondurilor care se intampla intotdeauna in ultimul moment este inadmisibila.
"In acelasi timp plasarea pe grila de salarizare unica a personalului medical sub medie este degradanta pentru acesta si exprima dispretul pentru profesiile medicale", a mai declarat presedintele CMR.

Din punct de vedere legal, Colegiul Medicilor din Romania nu are atributii sindicale, insa in plan moral sustine participarea membrilor sai la miscarea sindicala si la actiunile initiate de Alianta Sindicala a Bugetarilor. CMR nu se rezuma doar la a cere reconsiderarea grilei de salarizare, ci solicita crearea de conditii decente in sistemul de sanatate in asa fel incat siguranta pacientilor si a medicilor sa fie garantata si calitatea serviciilor de sanatate sa fie in concordanta cu statutul de tara membra in Uniunea Europeana.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod