Fonduri pentru plata medicilor scolari

Din 2010, autoritatile locale vor beneficia de fonduri pentru plata medicilor scolari, special repartizate de la bugetul de stat.
In acest scop, Ministerul Sanatatii a elaborat o Ordonanta de Guvern care completeaza Ordonanta de urgenta nr. 162/2008 privind transferul ansamblului de atributii si competente exercitate de Ministerul Sanatatii catre autoritatile administratiei publice locale.

Conform noului act normativ, incepand cu anul 2010, fondurile aferente platii asistentilor medicali comunitari si a personalului medical din unitatile de invatamant vor fi asigurate de catre autoritatile locale cu fonduri transferate direct de la bugetul de stat.


Pana la data de 30 iunie a.c, asistentii medicali comunitari, mediatorii sanitari rromi si personalul medico- sanitar incadrat in unitatile de invatamant au fost platiti temporar de Ministerul Sanatatii, desi in 2008, Guvernul Romaniei hotarase transferarea acestora, incepand cu 1 ianuarie 2009, catre autoritatile administratiei publice locale. Aceasta situatie a fost creata de incapacitatea administratiilor locale de a respecta legislatia si a prelua aceasta categorie de salariati.

 
In prezent, din cauza refuzului unor primari, procesul de predare – preluare a personalului nu a putut fi incheiat cu 49 de primarii, motiv pentru care Ministerul Sanatatii a hotarat ca asistentii medicali comunitari si personalul medical din unitatile de invatamant sa fie platiti in continuare din bugetul MS pana la sfarsitul anului in curs.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod