MS si-a onorat promisiunea facuta sindicalistilor

In forma finala a Legii salarizarii unice se va regasi un capitol distinct privind salariile de baza pentru personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar din sistemul medical de urgenta.
Amendamentul privind grila de salarizare a personalului din sistemul de urgenta propus de sindicatele Ambulanta a fost sustinut de catre Ministerul Sanatatii si luat in considerare de Guvernul Romaniei. Noul capitol din Lege va cuprinde, separat, coeficientii de ierarhizare pentru personalul de specialitate din serviciile de ambulanta, Unitatile de Primiri Urgente, UPU-SMURD si Compartimentele de Primiri Urgente (CPU).

"Asa cum am mai declarat si in alte ocazii, cunosc problemele cu care se confrunta personalul medico-sanitar si sunt solidar cu acesta.
Am facut de fiecare data demersurile necesare ca oricare dintre propunerile primite din partea medicilor sau a personalului medical sa fie luate in considerare
", a declarat dr. Ion Bazac, ministrul Sanatatii.

Miercuri, 9 septembrie, ministrul Sanatatii a avut o intalnire cu  reprezentantii Federatiei Nationale Sindicale "Ambulanta", in cadrul careia sindicalistii au cerut crearea unui capitol separat in grila de salarizare pentru personalul din Ambulanta, UPU-SMURD si CPU.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod