Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu au facut tot ce se putea pentru copilul de 6 luni

In data de 27 iulie 2009, ora 16.32, copilul de sase luni a fost adus de ambulanta la Unitatea de Primiri Urgente in stare generala extrem de grava, in soc comatos. Desi medicii au inceput imediat masurile de resuscitare, la aproximativ doua ore din momentul preluarii de catre echipa medicala, a fost declarat decesul.
Copilul mai fusese adus sambata, 25 iulie 2009, la ora 22.25, la Camera de Garda Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" pentru ca, potrivit afirmatiilor parintilor, avusese o stare febrila anterioara.

La prezentare, copilul era afebril (36,7°C), avand o stare generala buna. Diagnosticul pus de catre medicul primar pediatru de garda a fost de amigdalita eritematoasa ("rosu in gat", in termeni populari). Sugarul a primit o reteta conform careia parintii urmau sa-i administeze antitermice si antibiotic, care ar fi urmat sa ii fie administrat, in cazul in care pacientul ar fi prezentat stare febrila in decurs de 24 de ore de la momentul prezentarii la spital.


Avand in vedere ca aceasta afectiune nu constituie un pericol imediat din punct de vedere medical, copilul nu a necesitat internare, putand fi tratat la domiciliu. Parintii au primit indicatia, ca in cazul unei modificari a starii generale, sa se prezinte de urgenta la spital.

In urma decesului copilului, conducerea spitalului a declansat o ancheta in dimineata zilei de 28 iulie, pentru stabilirea conditiilor in care s-a produs acest eveniment. Avand in vedere procedurile legale in vigoare, copilul a fost preluat de Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti, pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului.


Dupa aflarea rezultatelor, conducerea spitalului va prezenta opiniei publice care a fost cauza exacta a decesului. Potrivit reprezentantilor spitalului, acest caz nu s-a dorit a fi facut public intr-o faza initiala, la dorinta parintilor exprimata in scris. Avand in vedere ca in dimineata zilei de 28 iulie mai multi reprezentanti ai mass-media s-au interesat de acest caz, conducerea spitalului a hotarat organizarea unei conferinte de presa pentru lamurirea exacta a conditiilor in care a decedat sugarul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod