Posturile scoase la concurs pentru medici ar putea sa ramana neocupate

Potrivit datelor directiilor judetene de sanatate publica, locurile pentru medici scoase la concurs de Ministerul Sanatatii nu se vor ocupa.
In Vaslui, de exemplu, pentru cele 83 de posturi care au fost scoase la concurs, s-au inscris doar 10 candidati. Nici in judetul Prahova, unde erau disponibile 91 de posturi, nu au existat decat 26 de cereri. Ultima zi de inscrieri a fost 11 martie.

Desi initial ministrul Sanatatii a declarat ca vor fi 3.000 de locuri in toata tara, s-au scos la concurs doar 1.810 posturi pentru medicii specialisti si rezidenti si 109 posturi pentru medicii generalisti. Concursul se va desfasura in perioada 25 martie - 6 aprilie.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Goro pe 18 Mar 2009, 23:50
    Exodul medicilor

    Aceste posturi nu se vor ocupa in totalitate deoarece mai sunt putini medici in tara momentan, restul au plecat in state cu un sistem sanitar mai civilizat decat al nostru. Medici care au mai ramas in tara de ce s-ar duce sa lucreze in zone defavorizate unde nu au nici medicamente si nici laborator si pe deasupra sunt rasplatiti cu salarii mici. Pentru ei este mult mai avantajos si material si profesional sa urmeze exemplu colegilor si sa plece din tara.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod