Ministrul Sanatatii: Legea salarizarii este echitabila

Noua grila de salarizare pentru sistemul sanitar este una echitabila, declara ministrul Sanatatii, dr. Ion Bazac.
"Asa cum am promis la inceputul negocierilor, facem eforturi pentru pastrarea demnitatii profesiei celor care lucreaza in sistemul sanitar. In conditiile situatiei economice si sociale actuale, consider ca grila de salarizare pentru personalul din Sanatate, asa cum se regaseste dupa ultimele modificari, a ajuns la o forma echitabila si care creeaza premisele dezvoltarii unei cariere profesionale - este pentru prima data cand salariile din sistem vor tine cont de pregatirea profesionala si de experienta acumulata in timp", a declarat ministrul Sanatatii, dr.
Ion Bazac.

In conditiile in care coeficientii pentru mai multe categorii sociale au fost redusi, Ministerul Sanatatii a reusit sa obtina echivalarea functiei de medic primar cu cea de conferentiar, cu coeficienti intre 4,20 si 5,25, in functie de vechimea in munca. Negocierea a pornit de la coeficienti intre 4,05 si 5,10.

De asemenea, medicul specialist, care reprezinta categoria cu ponderea cea mai mare in unitatile sanitare, va beneficia de coeficienti intre 3,30 si 4,15. Initial, s-a discutat despre coeficienti de salarizare intre 3 si 3,75.
Medicii rezidenti intre anii I si VII vor beneficia de coeficienti intre 2,45 si 3,20.

Suplimentar, cadrele medicale mai pot sa beneficieze atat de sporuri corespunzatoare conditiilor in care isi desfasoara activitatea, in limita unui procent de 30% din salariul de baza, cat si de venituri obtinute in urma efectuarii garzilor.

Ministrul Sanatatii a mai subliniat ca noua grila de salarizare pentru medici a fost gandita astfel incat coeficientul maxim al unei categorii profesionale sa fie mai mic decat coeficientul minim al categoriei superioare.
Astfel, nu vor mai exista situatii in care medicul specialist sa castige mai mult decat cel care are primariatul. Prin aceasta masura, se da posibilitatea cadrelor medicale din Romania sa-si dezvolte cariera profesionala in conformitate cu gradele profesionale dobandite si pe baza experientei acumulate.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ION DANIELA pe 9 Sep 2009, 20:10
    CADRE MEDII CU STUDII SUPERIOARE? SE MERITA?

    SE MERITA STIDII SUPERIOARE PT CADRE MEDII?

    0
    0

  • cica pe 30 Aug 2009, 00:40
    numai de medici?

    asistentii medicali ce coeficient vor avea? sau de ei nu pomenim nimic, vor lucra medicii singuri?!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod