Pe urmele tatălui. Copiii lui Tom Cruise au devenit vedete în secta scientologilor: Fiica actorului îi trece „prin sită“ pe membrii noi

Tom Cruise este încântat de modul în care copiii lui adoptivi s-au integrat în Biserica Scientologică

 

În cartea ei, "Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology", Leah Remini scrie că Nicole Kidman a fost trecută pe lista neagră și catalogată drept "o persoană nocivă" de către Biserica Scientologică. "În primul rând, Tom nu va lua niciodată în calcul să o invite pe Nicole la nuntă pentru că ea este considerată o persoană nocivă de către biserică și în al doilea rând, el nu vrea ca ea să fie acolo", a scris Remini. Autoarea susține, totodată, că starul i-a întors spatele fostei soții cu mulți ani în urmă.

Connor şi sora lui adoptivă, Isabella, au fost înfiaţi de cei doi actori în anii 1990.

După ce Tom Cruise şi Nicole Kidman au divorţat, în 2001, cei doi copii au rămas în custodia tatălui lor, cunoscut pentru devotamentul faţă de cultul scientologic.

Surse din anturajul actriței australiene susţin că ea a dat vina pe Biserica Scientologică pentru destrămarea mariajului cu Cruise şi deteriorarea relaţiei cu cei doi copii. Ipoteza este susţinută de refuzul vedetei de a vorbi despre scientologie şi despre familia sa, dar şi de absenţa ei la evenimentele importante din vieţile celor doi copii adoptaţi.

În 2015, documentarul exploziv "Going Clear: Scientology and the Prison of Belief", regizat de Alex Gibney, a susținut că această religie controversată a provocat o ruptură între Nicole Kidman și copiii ei.

Într-o referire foarte rară la acest subiect, Kidman a vorbit în noiembrie despre copiii ei adoptivi: "Sunt adulți.
Sunt capabili să ia propriile decizii"
, a spus actrița în vârstă de 51 de ani pentru revista australiană WHO. "Au ales să fie scientologi și, ca mamă, e datoria mea să-i iubesc. Și eu sunt un exemplu despre toleranță și asta cred - că orice ar face copilul tău, copilul trebuie iubit și trebuie să știe că are toată dragostea, iar eu sunt deschisă la asta", a adăugat ea.

Într-un interviu anterior pentru Vogue, Kidman a precizat că a ales să nu vorbească public despre scientologie: "Am doi copii care sunt scientologi - Connor și Isabella - și am un respect profund pentru credința lor."

Tom Cruise este membru al Bisericii Scientologice din 1990, iar prietenia lui cu liderul actual, David Miscavige, este de notorietate.
Potrivit relatărilor din interiorul cultului, actorul este considerat o "zeitate" în această organizație, iar membrii de la nivelurile inferioare sunt îndemnați să cumpere bilete la filmele lui și să le urmărească de mai multe ori pentru a contribui la creșterea încasărilor acestor producții. Leah Remini, care a făcut parte din cult până în 2003, a povestit că starul este ca un zeu pentru scientologi.

Cultul scientologic, din care mai face parte şi actorul John Travolta, este considerat o sectă în mai multe ţări europene, unde a făcut şi subiectul unor condamnări judiciare.

Cultul scientologic a fost fondat în Statele Unite ale Americii, în 1954, de scriitorul de literatură SF Lafayette Ron Hubbard (1911 - 1986), care a pretins că oamenii poartă în ei urme ale unei vechi civilizaţii extraterestre.
Scientologia a obţinut avantaje fiscale rezervate cultelor religioase.
De altfel, cultul are statut de întreprindere comercială.

Biserica Scientologică are milioane de adepţi pe care preferă să-i recruteze din cercurile sociale influente, iar adepţii trebuie să doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.



Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod