Cele mai proaste diete ale anului: Regimurile vedetelor, dezastru pentru sănătate

Megan Fox este adepta paleodietei, un regim pe care dieteticienii britanici îl consideră periculos


Asociația dieteticienilor britanici, care are peste 7.500 de membri, nu recomandă nici renunțarea totală la zahăr. Deși multe celebrități se laudă că au scos total acest produs din alimentația lor, specialiștii susțin că acest lucru este imposibil. Asta ar implica renunțarea totală la legume, fructe și semințe.

"Se pare că suntem permanent în căutarea idealului pentru a slăbi, căutând niște reguli fixe care să ne dea siluetele pe care le vedem adesea la televizor, în revistele glossy sau pe panourile publicitare.

Dar dacă ceva sună prea frumos ca să fie adevărat, înseamnă că așa e", punctează Sian Porter, purtătorul de cuvânt al Asociației dieteticienilor din Marea Britanie.

Când oamenii au nevoie de sfaturi medicale, se duc la medicul de familie, iar dacă îi dor dinţii, merg la dentist, dar unii oameni sunt dispuşi să creadă orice şi pe oricine când vine vorba despre nutriţie, alimente şi dietăSian Porter
În 2013, organizația citată a inclus pe lista celor mai periculoase cure ale celebrităților dieta cu aer, dieta biotică, dieta fără gluten, dieta pe bază de alcool şi dieta Dukan.

Dieta cu aer sau respiraţionistă, care presupune înlocuirea alimentelor cu aer şi cu lumina soarelui, a fost urmată, printre alţii, de Michelle Pfeiffer şi Madonna.
Pfeiffer a declarat că a urmat dieta respiraţionistă în perioada în care a făcut parte din secta cu acelaşi nume, la începuturile carierei sale la Hollywood, conform Daily Mail.

Asociaţia dieteticienilor britanici (BDA) avertizează că acest tip de dietă nu ar trebui urmată sub nicio formă, dat fiind că nu există nicio dovadă care să indice faptul că oamenii se pot hrăni cu oxigen şi cu lumina soarelui.

Pe locul al doilea în listă se află dieta biotică, ce promovează scăderea nivelului de grăsimi prin modificarea echilibrului hormonal.

Această dietă asociază acumularea de grăsimi în diferite părţi ale corpului cu şase tipuri de hormoni - promotorii săi susţinând că, pentru a slăbi, oamenii trebuie să consume doar anumite alimente care influenţează hormonii responsabili cu depunerea ţesutului adipos.

Nutriţioniştii britanici susţin că acest tip de dietă e o "pseudoştiinţă", care pune în pericol sănătatea prin recomandarea fără discernământ a suplimentelor alimentare.

Dieta fără gluten, care este urmată de Gwyneth Paltrow, presupune renunţarea la alimente cu conţinut de gluten - o proteină regăsită în grâu, orz şi ovăz.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
9 Decembrie 2014
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • je pe 9 Dec 2014, 08:14
    o daaaaa

    asta e ce mai mare bazaconie pe care am auzit-o: " produsele lactate poate scădea până la un nivel periculos calciul din organism și poate provoca probleme la nivelul oaselor". Oare de ce in tarile in care consumul de lactate este cel mai crescut, se inregistreaza cele mai multe cazuri de osteomoporoza? Dieta paleo este printre cele mai sanatoase pt ca se consuma legume, fructe, seminte si carne slaba, asa ca nu vad de ce ar fi periculoasa pt sanatate.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod