8 alimente care distrug efectul exerciţiilor

Dacă te antrenezi de câteva ori pe săptămână trebuie să ştii când este cel mai indicat să mănânci şi ce alimente să eviţi pentru a nu distruge efectele benefice ale exerciţiilor fizice. Vezi ce-ţi poate distruge antrenamentul!

Dacă te antrenezi de câteva ori pe săptămână trebuie să ştii când este cel mai indicat să mănânci şi ce alimente să eviţi pentru a nu distruge efectele benefice ale exerciţiilor fizice. Vezi ce-ţi poate distruge antrenamentul!

 

Este esenţial să mănânci ceva înainte de a merge la antrenament, însă cu aproximativ o oră înainte, recomandă antrenorii de fitness. De asemenea, dacă nu suporţi senzaţia de stomac plin după o masă, poţi să optezi pentru: un smoothie cu fructe şi lapte vegetal, un fruct proaspăt, legume, iaurt, 2-3 linguri de brânză slabă de vaci înainte de a merge la antrenament.

Un alt lucru important de care trebuie să ţii cont atunci când te antrenezi este să mănânci după ce ai efectuat exerciţiile, la o oră distanţă.

Renunţă la batoanele energizante imediat după antrenament (optează mai degrabă pentru un iaurt degresat sau un fruct proaspăt), dacă intenţionezi să iei masa pentru a nu adăuga la loc caloriile consumate. Mesele de după un antrenament trebuie să conţină cereale integrale, proteine, grăsimi bune şi legume.

Iată care sunt alimentele de care trebuie să te fereşti când te antrenezi, în special înainte să mergi la sală/parc!

 

1. Alimentele prăjite

Se digeră foarte greu şi scad rezistenţa la efort.

 

2. Pizza

Combinaţia de amidon, cu proteine din şuncă/cârnaţi şi brânză este grea pentru organism, nefiind indicată înainte de a începe antrenamentul.

 

3. Fast-food

Opţiunile alimnetare de tip fast-food sunt pline de grăsimi saturate la care se adaugă şi prăjelile care fac ravagii în organism şi îţi încetinesc foarte mult digestia.

 

4. Shake cu proteine

Nu este recomandat să bei shake-uri proteice înainte de antrenament, deoarece proteinele se digeră foarte greu, explică medicul Cynthia Sass, citat de Shine. Optează pentru ele după antrenament.

 

5. Alcool

Deshidratează organismul.

 

6. Mese bogate în carne

Sunt bogate în proteine care se digeră foarte greu.

 

7. Bomboane, batoane de ciocolată şi gustări bogate în zahăr

 

8. Omletă cu brânză şi şuncă.

 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • dulceata pe 16 Iun 2011, 22:30
  alimentatie corecta

  inainte de a merge la sala se recomanda doar consumul glucidelor cu doua ore inainte,iar consumul proteinelor-cu patru ore inainte de antrenament patru ore dupa antrenament. In caz contrar optam pentru adaos la masa musculara.

  1
  0

 • AndreeaAndreea967 pe 8 Iun 2011, 17:03
  Extracte esentiale

  Si este important sa luam si un supliment nutritiv pentru sustinerea activitatii fizice. Eu de exemplu iau Extracte Esentiale de la Bioelemente si intr-adevar are rol antioxidant. Deci sa lasam alimentele "rele" :)

  1
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod