Băieții buni care fac treaba poliției: Pensionarii militari care salvează minorele răpite de proxeneți

Câțiva veterani din armată și poliție și-au unit forțele și luptă pe cont propriu cu traficanții de ființe umane. Până acum au scos peste 220 de fete din mâinile proxeneților. Iar lupta continuă.
Sclavia a fost abolită de mai bine de 150 de ani în Statele Unite și de peste două secole în alte țări, însă continuă în zilele noastre sub forma traficului uman. Potrivit raportului global al ONU privind traficul de ființe umane din 2018, peste 25.000 de persoane din 97 de țări au fost victime ale acestui fenomen numai în 2016. În medie, 254 de oameni din fiecare țară a lumii au fost exploatați.

Statistica nu include, însă, și milioanele de persoane dispărute. Iar, din păcate, 2019 a înregistrat o creștere a traficului de carne vie, ajuns la un nivel record al ultimilor 13 ani, notează Bored Panda.

Cum s-au apucat pensionarii de treabă


Și totuși, întotdeauna mai există o speranță.

În Statele Unite, ea se numește Saved in America (SIA) - un grup de veterani din trupele speciale SEAL, foști pușcași marini, foști polițiști și alți voluntari care și-au unit forțele pentru a lupta cu traficanții de carne vie. Oamenii ăștia, special antrenați pentru operațiuni militare, și-au zis că decât să-și încaseze pensia și "să ruginească" pe acasă, mai bine să rămână activi și să facă un serviciu societății. Iar acolo unde poliția nu face față, se ocupă ei.



Saved in America a fost înființată de Joseph Travers, fost detectiv privat și ofițer de poliție timp de 40 de ani.

Ideea i-a venit după ce a citit într-un ziar despre Terror Hunters, o organizație care luptă pentru eradicarea exploatării sexuale a minorilor în alte țări. "Asta mi-a adus în minte o știre de care auzisem atunci despre dispariția unei fete de 17 ani care a dispărut după ce a plecat de acasă, din New York. Brittanee Drexel a fost ultima oară văzută în imaginile înregistrate într-un hotel din Carlona de Sud, pe 25 aprilie. M-am întrebat unde o fi", a povestit directorul executiv al organizației pentru Bored Panda.

FBI a aflat că fata fusese răpită din hotel de membrul unei grupări interlope.
Din păcate, Brittanee a fost abuzată sexual și apoi ucisă.

"Ca fost ofițer de poliție și actual detectiv, am cunoscut o grămadă de cazuri de copii dispăruți. Știu că mulți dintre ei au sfârșit în rețele de trafic uman și m-am simțit dator să mă văd cu cei de la Terror Hunters pentru a vedea dacă putem face astfel de operațiuni de salvare și în Statele Unite. Am stabilit imediat să mă văd cu ei", a explicat Travers.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Saftoiu Ilie pe 20 Ian 2020, 06:33
    Asta e o parte a reactiei societatii

    Sa intelegem ca toti stiu sa respecte legea si amendamentul 2 din constitutie dar ce vor face cand vine UN ARMY (recrutari 26.12.2019- 08.01.2020) si vor lua armele populatiei inclusiv militiilor locale si statale iar toti vor fi bagati in campusuri FEMA pentru reeducare si reconversie sociala. Problema se va globaliza ca Agendele

    0
    0

  • Mihao pe 11 Dec 2019, 09:56
    Trafic persoane

    Este o veste extraordinara sa vezi ca oamenii se pot mobiliza pt a salva fete traficare. Ar trebui si la noi ceva asemanator dar nu prea se poate. E grav cat de complice sunt autoritățile la asemenea fapta Ei de fapt accepta asemenea nelegiuiri, ce fac voluntarii e ceva deosebit si nu sunt susținuți oficial.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod