Tratamentul care îți repară imediat pielea uscată și crăpată a mâinilor

Tratamentul care îți repară imediat pielea uscată și crăpată a mâinilor

Mâinile crăpate și uscate reprezintă una dintre principalele probleme de frumusețe cu care ne confruntăm în sezonul rece.
De cele mai multe ori, indiferent ce creme folosești sau cât de mult încerci să-ți protejezi mâinile, nimic nu pare să funcționeze. Pielea mâinilor devine tot mai aspră, iar uneori ajunge chiar să se crape și să te usture. 

Ce este tratamentul cu parafină

Un tratament foarte eficient pe care ți-l poți face acasă este masca cu parafină pentru mâini. Denumirea vine de la parafină, un tip de ceară care are efecte emoliente intense. „Tratamentele cu parafină sunt folosite în mod obișnuit în saloanele de înfrumusețare de mult timp”, declară manichiurista celebrităților Mazz Hanna pentru wellandgood.com. „Ceara de parafină conține un amestec de substanțe humectante și ocluzive precum extract de Aloe vera, ulei mineral și lanolină care pătrund în piele pe măsură ce se întărește ceara.
Este o modalitate perfectă de a hidrata pielea uscată a mâinilor
”, spune specialista.

Cum acționează tratamentul cu parafină pentru mâini

Tratamentul cu parafină nu acționează doar asupra pielii uscate, ci și asupra unghiilor și cuticulelor, pe care le hidratează intens. Primul pas este exfolierea mâinilor, apoi mâinile sunt acoperite sau înmuiate în parafină lichidă, care este lăsată să acționeze timp de 10-15 minute. „Tratamentul cu ceară de parafină creează un strat protector deasupra pielii și crește astfel hidratarea prin blocarea apei în straturile exterioare ale pielii”, adaugă manichiurista.

Dacă ai pielea foarte uscată, ar trebui să-ți faci un tratament cu parafină o dată pe săptămână.
În special iarna, mâinile devin foarte uscate, aspre și crăpate pentru că nivelul de hidratare al pielii scade din cauza temperaturilor scăzute. Nu aștepta până când mâinile tale se crapă. Ar trebui să apelezi la acest tratament imediat ce observi că pielea devine uscată”, declară Hanna.

Însă parafina nu este recomandată pentru oricine. Deși este o opțiune bună pentru numeroase persoane, ar putea fi nocivă pentru cei care au pielea sensibilă. De asemenea, poate agrava unele afecțiuni ale pielii precum psoriazis sau eczeme. Ar trebui să o eviți dacă pielea ta este foarte sensibilă și reactivă.

Unde poţi realiza un tratament cu parafină

Nu este neapărat nevoie să mergi la salon ca să-ți faci un tratament pentru mâini cu parafină.
Este o idee bună să inviți o prietenă la tine pentru a vă face împreună acest tratament hidratant. Vei avea nevoie de ajutorul cuiva. „Găsești în magazinele de produse cosmetice și online aparate pentru parafină și ceară de parafină. Vei avea nevoie de ajutorul unei prietene care să-ți învelească cu folie din plastic mâinile acoperite cu parafină. Nu este ceva ce poți cu o singură mână”, spune Hanna. 
Poți transforma acest tratament într-o adevărată sesiune spa dacă adaugi câteva picături de uleiuri esențiale. „Poți adăuga diferite uleiuri hidratante sau uleiuri esențiale în ceara de parafină pentru a o transforma într-o experiență exact pe gustul tău”, spune specialista.

Este important să-ți introduci mâinile în parafină numai atunci când ceara s-a topit complet, dar fără să fie fierbinte.
„Ar trebui să-ți poți introduce mâinile în ceara topită fără să simți vreun disconfort”, adaugă manichiurista. După ce parafina s-a întărit, ceea ce durează aproximativ 10-15 minute, îndepărteaz-o cu grijă. Mâinile tale vor fi complet transformate după acest tratament foarte ușor de realizat.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod