Caz incredibil: O femeie care a căzut în mare de pe un vas de croazieră a fost salvată după 10 ore

Femeia, de profesie stewardesă, a rezistat 10 ore în Marea Adriatică. Ea a spus că a ajutat-o faptul că face yoga și că a cântat toată noaptea ca nu simtă apa rece.

Kay Longstaff, în vârstă de 46 de ani, a căzut sâmbătă de pe puntea vasului de 92.000 de tone Norwegian Star, undeva în largul coastei croate, în timp ce acesta se îndrepta spre Veneția. De profesie însoțitoare de zbor, femeia a băut seara câteva pahare de alcool și a alunecat peste bord în timp ce se afla la pupa vasului. Geanta și pașaportul ei au rămas pe vapor, iar dispariția sa a fost observată la miezul nopții, declanșând o amplă operațiune de căutare, relatează Daily Mail.

Comandantul vasului a luat decizia întoarcerii în zona în care se credea că ea a fost văzută ultima oară la bord și după patru încercări de a o găsi, a decis să-și reia drumul spre Veneția, misiunea fiind continuată de un echipaj maritim al gărzii de coastă croate și de un aparat de zbor Pilatus PC-9 care au identificat-o plutind la aproape 100 de km distanţă de ţărm, la ora locală 9.45.

Kay Longstaff a rezistat 10 ore în apa care din fericire avea temperatura de 20 de grade Celsius.

Femeia, care trăiește în localitatea spaniolă Benalmádena de pe Costa del Sol a povestit ce a pățit: "Am căzut în spatele vasului Norwegian Star și am stat în apă zece ore. Apoi acești oameni minunați m-au salvat."

Vasele de croazieră sunt proiectate special pentru a împiedica oamenii să cadă peste bord, iar punțile sunt monitorizate de camere video, dar nu se cunoaște în acest moment cum a fost posibil ca stewardesa să ajungă în apă, notează cotidianul britanic.
Câțiva pasageri au confimat că incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere.

Căpitanul navei de salvare, Lovro Oreskovic, a declarat că Kay Longstaff a fost găsită „extenuată” duminică dimineaţă. Un membru al echipajului care a scos-o din mare a spus că ea le-a explicat cât de mult a ajutat-o faptul că practică yoga și că era în formă. Totodată, femeia a spus că a cântat ca să rămână trează și să nu simtă apa care s-a răcit noaptea.

Turista britanică a lucrat ca stewardesă pe cursele de linie ale companiei Virgin Atlantic, iar în prezent este însoțitoare de zbor pentru avioane private.
Ea a declarat unei televiziuni croate că este norocoasă să se afle în viață.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
20 August 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod