Inelul inteligent care detectează infecția cu Covid-19

Un inel smart care măsoară continuu temperatura poate indica prezența COVID-19 chiar și atunci când nu există suspiciuni privind infectarea cu coronavirus.
Inelul Oura Ring a fost purtat de cercetători în mai multe teste. Acesta are un senzor dezvoltat de compania finlandeză Oura și se conectează prin bluetooth la aplicația de mobil.

Oura Ring poate monitoriza mai mulți indicatori, precum temperatura coporală, pulsul și rata respiratorie, relatează agenția Ferrari Press. Este rezistent la apă, așadar poate fi păstrat pe deget când faci duș, iar bateria rezistă 5-7 zile până la următoarea încărcare.

Dispozitivul poate fi un indicator mai bun decât termometrul obișnuit și poate contribui la izolarea mai rapidă și, implicit, la testare în faza incipientă a infectării, reducând mult riscul de răspândire a coronavirusului, arată un studiu preliminar realizat de University of California în San Francisco și San Diego, Statele Unite.

O analiză a datelor preluate de la 50 de persoane infectate inițial cu coronavirus, publicată online de jurnalul științific Scientific Reports pe 14 decembrie, a arătat că informațiile furnizate de inelul inteligent au indicat cu acuratețe temperatura ridicată la indivizii care aveau simptome de Covid.

Deși nu se cunoaște exact dacă inelul poate detecta persoanele asimptomatice, autorii studiului au anunțat că la 38 din 50 de persoane testate febra a fost identificată când nu au fost observate simptome.

Cercetătorii au analizat datele despre temperatură timp de mai multe săptămâni pentru a determina valorile pentru fiecare dintre cei 50 de participanți.

Analizele inițiale au sugerat că destabilizarea temperaturii are loc cu câteva zile înainte ca simptomele infecției cu coronavirus să se manifeste.
Potrivit cercetătorilor care au realizat testele, inelul Oura poate urmări evoluția temperaturii, depistând fluctuațiile neobișnuite.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod