Caracatița cu capul transparent, creatura misterioasă descoperită în adâncul oceanului - FOTO

Imaginile cu o caracatiță cu capul transparent, căreia i se poate vedea creierul, au devenit virale. Această specie continuă să reprezinte un mister pentru cercetători.
Oamenii au reușit să fotografieze o gaură neagră, au trimis un vehicul pe Marte și au plasat o sondă pe partea întunecată a Lunii. Însă Terra încă ne rezervă multe mistere.

Oceanul este leagănul vieții pe Pământ. Acoperind peste 70% din suprafața planetei, are un rol major în evoluția vremii și în reglarea temperaturilor. Influența oceanului este esențială pentru susținerea vieții pe Terra. De-a lungul istoriei, a fost un mediu vital pentru transport, comerț, dezvoltare și inspirația umanității. Și totuși, peste 80% din adâncurile oceanului a rămas un spațiu neexplorat.

Caracatița cu creierul la vedere


Atras de misterul imens al oceanelor, un fotograf din Taipei, Wu Yung-sen face de mai mulți ani fotografii în apele adânci.

Într-una dintre recentele sale expediții subacvatice, a avut șansa foarte rară de a fotografia o caracatiță Wunderpus în fază larvară. Imaginile incredibile pe care le-a realizat arată cât de delicată este această creatură: corpul transparent al puiului de caracatiță permite să-i vezi creierul.

Wunderpus este o specie importantă nu doar pentru fotografi, ci și pentru turismul practicat de scufundători, precum și pentru pasionații de acvaristică, notează Bored Panda. Se cunosc foarte puține lucruri despre trecutul acestei caracatițe, descoperită abia în anii '80 și descrisă oficial abia în 2006.



Fotografiile arată cât de interesantă este și cât de ireală pare această vietate.

Wu Yung-sen a surprins și alte creaturi neobișnuite în adâncurile oceanului.

Scufundarea, ca la pescuit


"Am auzit de fotografia de adâncuri într-o discuție prietenii și imediat am început să lucrez în acest domeniu special. Mai întâi de toate, trebuie să înveți caracteristicile creaturilor din apele întunecate. Apoi trebuie să înțelegi ce zone se pretează pentru această activitate, cum să atragi creaturile din adâncuri și cum să rămâi în siguranță", a explicat Wu Yung-sen pentru Bored Panda.



Fotograful taiwanez spune că din momentul în care te scufunzi, totul ține de noroc, ca la pescuit: "De cele mai multe ori mă întorc cu mâna goală.

Adâncimea la care fotografiez de obicei este de 15-30 de metri, pentru că nivelul la care viețuiesc creaturile de adâncime variază între 5 și 2.000 de metri. Nu mă pot duce mai jos de 45 de metri din cauza limitării echipamentului de scufundare", a spus el.

Un privilegiu și o aventură


"Aș minți dacă aș spune că nu mi-e teamă de întuneric. Totuși, dorința de a găsi aceste creaturi stranii îmi dau puterea de a depăși frica", a mărturisit el.

Citește și: Dansând cu soarele. Iluziile optice surprinzătoare reușite de un fotograf


"Pentru fotografii care fac scufundări, capturarea creaturilor din adâncuri este un privilegiu.

Este și o aventură, pentru că nu știi niciodată ce imagini vei obține", a mai spus Wu Yung-sen.

Efortul său a meritat din plin: imaginile cu puiul de caracatiță Wunderpus pe care le-a publicat pe Facebook și pe 500px au făcut înconjurul lumii.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod