Ce semnificație au cele două culori ale anului 2021 desemnate de Pantone

Institutul Pantone anunță în fiecare an o culoare reprezentativă, care să reflecte sentimentele, starea, tendințele și dorințele pentru anul respectiv.
Pentru 2021, temele alese de Pantone sunt optimismul și stabilitatea, care au fost atât de dificil de obținut în 2020. De aceea au ales două culori - o nuanță intensă de galben numită Illuminating (având codul Pantone 13-0647) și o nuanță de gri clasic numită Ultimate Gray (Pantone 17-5104). 

O singură culoare nu ar putea reprezenta acest moment. Cu toții am realizat că nu putem trece singuri prin asta. Cu toții am înțeles mai bine că avem nevoie unii de alții, de speranță și de suport emoțional”, spune Laurie Pressman, vicepreședintele Pantone, făcând referire la dificultățile aduse de pandemia de coronavirus.

Este pentru a doua oară când institutul numește două Culori ale Anului.
Prima dată a fost în 2016, când a ales nuanțele roz cuarț și albastru Serenity.

Inițial, Pantone a ales galbenul Illuminating drept Culoarea Anului 2021 și după câteva luni mai târziu au decis să adauge o nouă culoare, cu intenția ca ele să fie privite și interpretate ca fiind o pereche. 

Illuminating este în mod clar o culoare aspirațională. Dar cred că griul adaugă stabilitate. Când pui împreună aceste nuanțe, conceptul devine clar - `Asta este ceea ce sperăm. Și acesta este baza solidă care ne va duce acolo`”, spune Leatrice Eiseman, directorul executiv Pantone.

În ceea ce privește modul în care cele două nuanțe își vor face simțită prezența în lumea modei, „Illuminating accentuat printr-o atingere de Ultimate Gray inspiră luminozitate și putere.
Griul poate fi folosit ca accent sub formă de eșarfe, pantofi, poșetă, șal sau topuri. Cu un efect energetic, aceste două culori formează o combinație ideală pentru haine sport și pentru activități în aer liber
”, se arată într-un comunicat de presă al Pantone.

Există deja exemple ale acestei asocieri de culori și în colecțiile prezentate pentru sezonul primăvară 2021. Nuanța galben Illuminating a putut fi observată în ținutele și accesoriile propuse de Jason Wu, Collina Strada, Miu Miu, MSGM, Thebe Magugu și Versace.
Iar Ultimate Gray a fost inclus în colecțiile propuse de Brandon Maxwell, Balmain, Michael Kors și Nina Ricci.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod