Profesoara care le-a schimbat viața unor frați: S-a ales cu datorii mari după ce i-a adoptat, dar în 5 ani a plătit tot

Poate că mulți n-ar fi făcut asta. Poate că mulți ar fi cedat pe parcurs. Și nimeni nu le-ar fi putut reproșa mare lucru, pentru că adopția e un proces foarte complicat, epuizant și costisitor. Dar Chelsea Haley nu a dat niciun moment înapoi.
După ce a adoptat doi frați, Chelsea Haley a acumulat datorii de aproape 50.000 de dolari, cea mai mare parte de pe urma procedurilor birocratice. Profesoara în vârstă de 29 de ani din statul american Georgia are toate motivele să spună că a meritat orice efort: ea a reușit să plătească datoria cu care s-a ales de pe urma adopției.

Erau mulți bani: 48.683 de dolari, sumă provenind îndeosebi din creditele școlare și din costurile procesului de adopție. Cinci ani mai târziu, ea a plătit tot. Cum? Luându-și slujbe part-time, livrând cumpărături la domiciliu sau lucrând ca bonă.

Un copil de nestăpânit


Cea mai mare parte din datorire a reprezentat-o cheltuiala cu documentele de la biroul de avocatură care i-a obținut custodia celor doi frați, Jerome Robinson, acum în vârstă de 16 ani, și Jace, în vârstă de șase ani, scrie People.

În 2015, Haley lucra în Baton Rouge, Louisiana, ca profesoară pentru "Teach for America", o organizație caritabilă care susținea cursuri gratuite pentru copiii din familiile sărace.

Jerome era elevul ei. Pe vremea aceea, băiatul era de nestăpânit - familia lui era săracă și îndoliată după două decese. Jerome o luase razna, iar comportamentul lui indisciplinat era sub orice critică. La școală, făcea prăpăd. Nimeni nu putea să-l țină la respect, iar Haley ajunsese cu nervii la pământ din cauza lui. "De câteva ori s-a purtat atât de rău, încât mi-am zis că nu mai pot să fac asta, nu mai pot fi profesoară", a mărturisit ea pentru CNN.

Și totuși, ea a fost singura care s-a străduit să-l ajute pe Jerome. Chiar dacă părea o misiune imposibilă, Haley a continuat să-i vorbească frumos, să se poarte bine cu el și să-l ajute cu orice avea nevoie - se ducea la meciurile lui de fotbal și-l încuraja, îi cumpăra tot ce îi trebuia pentru școală.

Visul care a schimbat totul


Cu timpul, a simțit că merită să facă toate astea și să aibă răbdare cu băiatul.

Iar când dirigintele a încurajat-o să-l sprijine în continuare, Chelsea Haley a avut un vis neobișnuit: Dumnezeu i-a spus că ea este menită să devină mama lui Robinson. Se întâmpla în octombrie 2015.

Spre uimirea ei, a doua zi, băiatul a venit la ea și i-a pus o întrebare: "M-a întrebat dacă poate să stea la mine. I-am zis că am simțit același lucru", a povestit profesoara. În următoarea zi, ea s-a întâlnit cu Jerome, mama acestuia și fratele lui mai mic, Jace.

Haley dorea să se mute în Georgia pentru a-și continua cariera didactică, iar mama băieților i-a spus: "Poți să pleci... dar i-ai și pe Jerome și Jace cu tine."



În decembrie 2015, Haley a început procedura pentru a fi tutorele legal al copiilor. În 2016 i s-a acordat custodia totală asupra Jerome, apoi l-a adoptat și pe fratele lui.

Cea mai mare binecuvântare


"Să fiu mamă este cea mai mare binecuvântare din viața mea.

Mă trezesc dimineața și îi ador pe cei doi băieți", a spus Haley pentru Good Morning America.

A durat cinci ani până când ea a reușit să scape de datoriile pe care le-a căpătat cu adopția, dar acum, când a ajuns la zero, își dorește să înceapă să strângă bani. Și-ar dori o casă nouă în care să aibă condiții mai bune pentru copii. Și mai vrea să-l ajute pe Jerome cu cheltuielile de la colegiu, când băiatul va ajunge acolo.

Citește și: Polițist adoptiv. Povestea agentului care a înfiat o fetiță salvată într-o intervenție

"Îmi permite să mă concentrez pe viitorul băieților. Să strâng bani pentru viitorul lor, nu să cheltuiesc pe trecutul meu", a spus ea despre achitarea datoriilor. "Tot nu-mi vine să cred. E uimitor. Am intrat în cont și am văzut, era curat, pe zero", a adăugat.

Trăgând linie, Chelsea Haley spune că a meritat fiecare dolar tot ce a făcut.

"Să știi că vei avea o libertate mult mai mare după ce ai achitat, merită efortul", a spus ea.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod