Cea mai puternică fată din lume: La 7 ani ridică greutăți de 80 de kilograme

Rory van Ulft, o fetiță de numai 7 ani din Canada, ridică greutăți cu care și bărbați în putere se spetesc. Fotografiile și clipurile ei au devenit virale pe rețelele de socializare.
Ți se pare greu să faci mișcare în fiecare zi? În cazul ăsta, ar trebui s-o cunoști pe Rory van Ulft, o fetiță în vârstă de șapte ani din Canada. Nu degeaba i se spune că este cea mai puternică fată din lume - deși are doar 1,21 metri înălțime, ea ridică greutăți inimaginabile pentru vârsta sa. Ca și cum nu era de ajuns, face și gimnastică, și este foarte talentată.

Nu există nimeni mai puternic decât ea


Micuța Rory este din Ottowa și s-a apucat de haltere imediat după ce a împlinit cinci ani, după ce a fost selectată într-o clasă de gimnastică. Ea a fost desemnată recent campioană națională a Statelor Unite la tineret, în categoriile sub 11 ani și sub 13 ani, devenind cea mai tânără campioană de tineret la haltere din istoria SUA. "Se poate spune negreșit că Rory este cea mai puternică fetiță din lume", a spus tatăl ei, Cavan.

Bărbatul precizează că această activitate neobișnuită este sigură pentru fiica lui: "Siguranța ei este prioritatea numărul 1 a tuturor. Progresează în ambele sporturi cu atenție și metodic."

Rory preferă gimnastica, dar îi plac și greutățile


"Ținând cont de coeficienții ei, Rory nu este doar cea mai puternică fetiță de șapte din lume.

Este și cel mai puternic copil din istorie, pe baza rezultatelor verificabile de la competiții", a explicat tatăl. "Nu există nimeni mai puternic decât ea care să concureze", spune el mândru.

Însă fetiței îi place mai mult gimnastica, pentru care se antrenează nouă ore pe săptămână, în comparație cu cele doar patru ore pe care le alocă în același interval ridicării greutăților, scrie LadBible. După ce a cucerit prima medalie la gimnastică, una de bronz la bârnă, într-un concurs local, Rory le-a spus părinților: "Prefer gimnastica în locul halterelor, pentru că la gimnastică nu trebuie să ridici nimic deasupra capului."

Fetița poate ridica 32 de kilograme la stilul smuls (ridicarea halterei cu ambele brațe printr-o singură mișcare continuă) și poate ajunge până la 80 de kilograme la îndreptări (stilul Deadlift - ridicarea halterei de pe sol la nivelul șoldurilor, cu torsul perpendicular pe podea).

"Mă simt mândră de mine"


"Îmi place să devin mai puternică.

Mă ajută să fac mai mult și să devin mai bună în tot ceea ce încerc", a declarat Rory. Ea a explicat cum își adună forțele pentru a ridica asemenea greutăți: "Nu mă gândesc la ceea ce urmează sau la ce va fi după. Nu mă gândesc la nimic. Doar îmi golesc mintea și o fac."

"Îmi place când trec la o greutate pe care nu am mai ridicat-o niciodată. Mă simt mândră de mine", a mărturisit ea.

Când ridică greutățile la competiții, Rory are tatuaje temporare. A devenit celebră, are aproape 160.000 de admiratori pe Instagram și i s-a întâmplat să fie recunoscută de fanii de vârsta ei, anul trecut, în timpul unei vizite la Disneyland. "Port tatuaje pentru că îmi plac. Mi se par cool", a spus ea.

Federația Internațională de Haltere măsoară forța sportivilor cu ajutorul coeficienților Sinclair. Atletul cu cel mai mare punctaj total Sinclair este desemnat cel mai bun halterofil, scrie Daily Mail.

Concurează în SUA, fiindcă în Canada nu are cu cine


Rory are un punctaj total de 213.738, fiind cea mai bună halterofilă sub 11 ani din toată America.

Cavan și soția lui, Lindsay, spun că fetița lor este și campioana concursului provinciei Ontario la categoria 40 de kilograme sub 17 ani. Ea concurează în Statele Unite pentru că în Canada nu există campionat național de tineret la haltere în stilul olimpic.

Cei doi părinți adaugă că fetița lor nu are ambiții pentru Olimpiadă, pentru că este prea mică. "Chestiile astea nu contează pentru mine", confirmă Rory.

Deocamdată, ea e ocupată cu școala. Învață cu program normal și e în clasa a treia, echivalentul clasei a patra din sistemul de învățământ britanic. Tatăl ei este foarte mulțumit de activitatea ei școală: "E foarte inteligentă și e capabilă să se concentreze și să interpreteze pe mai multe direcții. Este unul dintre factorii care o fac antrenabilă la o vârstă așa de mică."

Nimeni n-o atinge la școală. Cine ar îndrăzni?


Rory spune că nimeni nu i-a spus ceva rău la școală, darămite să o agreseze. Dar asta pentru că, crede ea, este mai degrabă apreciată decât temută pentru forța sa: "Ceilalți copii nu mă ating.

Dar nu pentru că ei cred că sunt puternică."

Citește și: Polițist adoptiv. Povestea agentului care a înfiat o fetiță salvată într-o intervenție


Întrebat cum face să ridice în siguranță greutățile, tatăl fetiței a explicat: "Rory are antrenori pricepuți, atât la haltere, cât și la gimnastică. Are și medic de familie și un pediatru specializat în medicina sportivă care are grijă de ea."

Dacă ar fi să le dea un sfat altor fete care vor să înceapă să ridice greutăți, Rory are un îndemn clar: "Nu vă gândiți niciodată la greutate. Gândiți-vă doar la forma voastră."

Simplu, nu?

 

Foto: Daily Mail

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod