Obezitatea la copii, motiv de ingrijorare pentru parinti

Zece reguli de aur:


1. Mancati mereu impreuna, la ore fixe. Excludeti complet din meniu mancarurile de tip fast-food, cele cu aport caloric ridicat si cu exces de zahar.

Preparati mancare in casa: mancarea gatita este sanatoasa, mult mai saraca in calorii decat cea semipreparata sau cea de tip fast-food. Aveti grija ca alimentele din frigider si camara sa fie proaspete si sanatoase. Din alimentatia copilului nu trebuie sa lipseasca fructele.

Renuntati complet la sucurile carbogazoase. Consumati doar apa plata si inlocuiti sucul cu ceaiurile de fructe, reci (cu lamaie, fara zahar si pastrate in frigider).


2.
Promovati constant activitatile care presupun miscare fizica. Spre exemplu, mergeti pe jos, de acasa pana la scoala si de la scoala pana acasa.

Stimulati interesul copilului pentru sport: inot, baschet, echitatie, schi, patinaj etc. Aveti grija! Este foarte usor sa incepeti sa practicati un sport, dar foarte greu sa continuati. Cumparati-i o bicicleta sau role, astfel incat copilul sa fie stimulat sa faca miscare in mod constant.

3.
Petreceti cat mai mult timp posibil in compania copilului si provocati-l sa participe la diverse activitati: mergeti impreuna la plimbare, instituiti programul "Un muzeu in fiecare week-end" sau "Saptamana aceasta nimeni din familie nu foloseste liftul!".


4. Gatiti impreuna. Daca micutul va participa la "bucatareala" impreuna cu tine - iar copiii adora sa se implice, va savura mancarea sanatoasa gatita in casa si va intelege ca este mult mai gustoasa decat cea de la fast-food. Urmariti programe de televiziune care pledeaza pentru un stil de viata sanatos. Inventati retete sanatoase. Este simplu!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • liliana pe 19 Feb 2009, 12:53
    multumesc

    Fetita mea este putin grasa! si sufar din cauza asta, foarte tare si eu si ea. articolul vosatru mi-a placut, mi-a dat niste idei... multumesc!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod