Vila plutitoare, refugiul perfect pentru cei care nu-și doresc vecini

Cum ar fi să te bucuri de toate avantajele unei vile cochete, dar și de cele ale unui vas? Această casă plutitoare oferă confort, izolare și un decor de vis.
Pandemia de COVID-19 ne-a schimbat mult felul în care privim relațiile interumane. Distanțarea socială ne împinge mai mult spre izolare, iar o casă în care să stai liniștit, fără să ai vecini, fără să vezi și să fără să te vadă nimeni, reprezintă o opțiune tot mai solicitată. În acest context, Lilypad Palm Beach Villa, o vilă care plutește pe apă, oferă tot ce dorești.

Această casă din Palm Bach, New South Wales, Australia, este alimentată exclusiv cu energie solară. Poate fi văzută în estuarul Pittwater Bay, lângă Palm Beach și este un refugiu perfect pentru două persoane.

Pivniță cu vinuri și baie în stil spa


Proprietarul, Chuck Anderson, a conceput design-ul, așa că el cunoaște toate detaliile despre această construcție inedită. Lilypad este o căsuță cu mansardă, înconjurată de o terasă, realizată din materiale sustenabile care nu afectează mediul acvatic.



"Mi-am petrecut cea mai mare parte a vieții pe apă, fie în scop recreativ sau profesional, fiind de meserie inginer marin, și am simțit că experiența în navigația tradițională se poate adresa unui segment mai mare de oameni. Am vrut să creez un spațiu care poate îndepărta teama de a naviga și să-i permită unei persoane obișnuite să experimenteze frumusețea și magia apei, fără să necesite aptitudini sau experiență pentru a conduce un vas", a explicat Anderson.

"În plus, am vrut să creez un spațiu care să fie special și mai atractiv decât orice vas, realizând un acoperiș cu grinzi la vedere și o baie cu rafinament de lux pe care nu-l întâlnești în majoritatea apartamentelor. Am vrut ca fiecare centimetru de spațiu să te facă să simți ceva și cred că am reușit", a adăugat el.


Vila cochetă are un living spațios cu șemineu, o bucătărie complet echipată și chiar o mică pivniță pentru vinuri.

Deasupra se află un dormitor dublu cu un pat king-size și o baie în stil spa. Afară, terasa care înconjoară casa oferă spațiu pentru plajă, pentru servirea mesei sau pentru relaxare la un pahar de vin, admirând apusul.

Picnic pe plajă și masaj la cerere


Marele avantaj al casei plutitoare este că poți îmbina imediat activitățile de interior cu cele din exterior, fie acvatice (înotul, pescuitul, plimbările cu barca sau altele), fie terestre (drumeții, excursii, cumpărături). Le ai pe toate la îndemână, fără să mai fii nevoit să urci în mașină pentru a evada. În plus, poți merge la picnic pe o plajă din apropiere sau poți chema un terapeut care să-ți facă masaj, scrie Bored Panda.



Lilypad este perfectă, așadar, pentru a locui permanent, dar și pentru un weekend sau pentru o vacanță. Proprietarul își finanțează costul proiectului închiriind-o.

Deși a fost concepută pentru a găzdui două persoane, casa poate primi până la 16 persoane pentru petreceri sau orice alt eveniment. "Lilypad a fost creată pentru cuplurile care vor să se relaxeze, iar cele mai frecvente rezervări sunt pentru mai multe nopți. Însă am avut și câteva evenimente private, precum aniversări, mese cu prietenii, familia sau clienți care vor să petreacă o după amiază pe apă", a explicat Chuck Anderson. "Am avut și câteva nunți și există cereri pentru alte câteva în viitor", a adăugat el.

Cât costă o noapte în Lilypad


Lilypad poate fi închiriată tot anul, iar vara este vârful de sezon, dar este căutată și iarna, când temperaturile se încadrează între 10 și 17 grade Celsius, destul de cald.

Citește și: Afacerea neobișnuită a unui șofer de TIR. Cât plătesc mamele singure pentru un tată de închiriat


Inițial, vila a fost folosită într-un sistem pe bază de card de membru, la un tarif de 3.600 de dolari pe lună (sau 43.000 de dolari pe an pentru cei care își doreau să vină oricând), dar apoi a fost deschisă publicului larg la un cost de 1.300 de dolari pe noapte pentru un cuplu.

Tariful include șampanie și gustări, cină, mic dejun și acces complet la pivnița cu vinuri, pe lângă toate celelalte opțiuni și dotări prezentate anterior.

Casa poate fi admirată și pe contul de Instagram creat de autorul conceptului, Chuck Anderson.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod