Cuplul care a ajutat un om al străzii să-și regăsească familia după 20 de ani

Să ajuți pe cineva îți dă un sentiment de împlinire greu de descris. Iar Randi Emmans-Bailyn și iubitul ei, John Suazo, nu sunt străini de această senzație.
Cuplul este implicat în mai multe proiecte care susțin persoanele vulnerabile. Unul dintre acestea, Backpacks, prin care oamenii nevoiași primesc câte un rucsac cu alimente, apă, articole de îmbrăcăminte și alte lucruri utile. În urmă cu peste două săptămâni, ei au reușit să-l ajute pe un bărbat fără adăpost, Pedro (alias Franklin), să-și regăsească familia pe care nu o mai văzuse de 20 de ani.

Totul a început când Randi a trecut pe lângă un om care i-a spus: "De ce oamenii se uită la mine sau râd? Sunt un bărbat foarte educat. Salută-mă!", i-a spus acesta. Randi a fost curioasă să-i afle povestea și a intrat în vorbă cu el.

"Îmi plimbam câinele într-o seară când l-am auzit pe Pedro spunând treaba asta, <<de ce oamenii stau și se uită la mine sau râd?>>.
Am fost așa de impresionată de ceea ce spunea, încât mi-a frânt inima. Conduc un program pentru acești oamen ai străzii și știam că trebuie să-l ajut cumva pe Pedro. M-am dus la prietenul meu, John, și i-am zis cât de emoționată am fost de ceea ce mi-a spus Pedro"
, a povestit Randi Emmans-Bailyn.

Opt ani de nesomn


Randi și John i-au dat unul dintre pachetele cu mâncare, apă și șosete pregătite în cadrul proiectului Backpacks și l-au întrebat cum a ajuns în această situație și au aflat cât de obosit este. Timp de opt ani, Pedro nu a putut dormi întrucât caldarâmul pe care se întindea era prea dur, dar și teamă că cineva i-ar putea fura puținele lucruri sau l-au putea agresa.

Cei doi l-au întrebat pe Pedro ce anume dorește, iar el le-a mărturisit că vrea doar să-și întâlnească din nou familia.
Nu-și mai văzuse rudele și nu mai vorbise cu acestea de 20 de ani, scrie Bored Panda. L-au rugat să le spună orice detaliu își amintește despre ai lui, iar ceea ce i-a ajutat cel mai mult a fost că el și-a amintit adresa bunicii lui.

După ce au făcut căutări pe internet și au sunat la mai multe numere de telefon, au primit un apel de la un unchi al omului, Pierre. Cu lacrimi în ochi, acesta le-a mulțumit că l-au găsit pe Pedro și a promis că va lua primul avion pentru a-și vedea nepotul și a-l duce acasă la ai lui.

Donații pentru un somn tihnit. Și pentru o nouă viață


Cuplul a început să strângă bani pentru ca Pedro să poată dormi, în sfârșit, liniștit într-un loc sigur. În mai puțin de 72 de ore, ei au strâns în jur de 6.500 de dolari, sumă care i-a acoperit lui Pedro cazarea la un hotel și cheltuielile cu mâncarea, hainele, telefonul și alte lucruri.

"L-am ținut pe Pedro o săptămână într-un hotel, i-am luat mâncare, haine noi, un telefon și alte lucruri.

Am putut să le plătim unchiului și vărului său călătoria spre Los Angeles, închirierea unei mașini și cazarea la hotel. Restul banilor l-am dat familiei pentru a-l ajuta pe Pedro să se pună pe picioare."

Cei doi au plătit din fondurile strânse și pentru o masă de familie după ce Pedro și-a regăsit familia. Pentru Randi și John a fost ceva incredibil să observe cât de puțin s-au schimbat legăturile dintre aceștia în 20 de ani. "S-au întors acasă, iar sentimentul este incredibil. Pedro e uimitor de amabil și inteligent. Ne simțim atât de fericiți că l-am întâlnit și cu siguranță vom păstra legătura cu el. Plănuim chiar să-l vizităm în Charleston cât de curând! Ne-a atins inimile pentru totdeauna și ne e dor de el. Abia așteptăm să vedem ce îi aduce acest capitol", a povestit Randi.

Citește și: Trupa de femei care luptă cu arma în mână împotriva braconierilor


Cuplul care l-a ajutat pe Pedro să-și revadă familia după 20 de ani are și un mesaj pentru toți cei care întâlnesc persoane fără adăpost aflate în situații dificile: "Vă rugăm, când vedeți pe cineva pe stradă, nu priviți în altă parte dacă vă salută.

Asta face diferența pentru acel om în fiecare zi - cei care îi dau atenție îl fac să meargă ănainte și să simtă că într-o zi nu va mai fi singur", au scris Randi și John.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod